FMCG

Albrau Onești lansează pe piață un sortiment nou – Zimbru Premium

01.08.2018

Pentru dezvoltarea noului produs, compania a modernizat liniile de fabricație. Povestea Albrau Onești a început în anul 1992 când a preluat tradiția berii Zimbru, marcă atestată documentar în anul 1845. Compania produce și comercializează bere pasteurizată, îmbuteliată la sticle de 0,5 litri, doze, butoi KEG de 30 și 50 de litri precum și PET. Berea de calitate se obține implementând în procesul de fabricație tehnologie germană, din materii prime atent selecționate, precum malț din import și autohton, mălai degerminat, orz/orzoaică și hamei. Apa folosită în tot procesul tehnologic este apă pură, de munte, ce provine din barajul de la Valea Uzului.

În ultimii doi ani, activitatea companiei a crescut, efectuându-se investiții pentru diversificarea sortimentației și pentru dezvoltarea piețelor de desfacere prin extinderea acestora la nivel extern.

Doamna Luminița Martin, Directorul General Albrau Prod SA, ne-a declarat că și portofoliul de produse a fost diversificat, iar activitatea de producție este permanent modernizată: „Am scos pe piață un sortiment nou – ZIMBRU PREMIUM, o bere premium îmbuteliată la doză de 0,33 de litri, doză de 0,5 litri și sticlă de 0,33 litri. Acest sortiment se diferențiază de restul produselor de pe piață printr-o rețetă originală, un gust autentic care ne amintește de tradiția din anul 1845, dar prezentată într-un design modern. Berea ZIMBRU PREMIUM îmbină tradiția cu stilul modern.”

În ultimii ani, în cadrul fabricii Albrau a fost achiziționată o nouă linie de îmbuteliere la doză, a fost construit un nou depozit de produs finit, au fost modernizate liniile de fabricație și s-a schimbat design-ul ambalajelor

Aria de distribuție și principalele avantaje competitive

Din totalul producției înregistrate în anul 2017, 90% a fost destinată consumului intern și 10% exportului. În anul 2018, aceste procente vor suferi modificări mari datorită măririi arealului de vânzare și, implicit, a cotei de export. Pentru activitatea de export, compania este prezentă în Ungaria, Bulgaria, Cipru, Grecia, Oman, Qatar, Italia, Spania și SUA, iar din luna iulie a acestui an vor începe livrările și în China.

„Grija pentru calitatea produsului, pentru selecția materiilor prime și materialelor, dar în special pentru satisfacția clientului nostru final este ceea ce ne diferențiază în piață. Prin turneul ROMÂNIA ÎN SĂRBĂTOARE, turneu în care suntem sponsor principal, interacționăm cu consumatorul final și aflăm părerea lui referitor la produsele noastre. Turneul se desfășoară în 100 de orașe și astfel vom analiza percepția unui spectru larg de consumatori”, a precizat doamna Martin în ceea ce privește avantajele competitive ale fabricii de bere Albrau.

„Piața berii și consumul au avut un nivel constant și noi, implicit, avem un nivel constant pe piața internă”, a declarat doamna Luminița Martin, Director General, Albrau Prod SA

Echipa de angajați și proiectele de responsabilitate socială

Albrau are în prezent 100 de angajați și deține standardul de responsabilitate socială BSCI, prin care investește permanent în dezvoltarea profesională a angajaților prin participarea la cursuri de specialitate. De asemenea, compania a mai semnat acorduri de colaborare cu diverse universități pentru a putea participa la dezvoltarea generațiilor viitoare.

Societatea Albrau Prod SA este acreditată cu Sistemul de Management de Mediu SR ISO 14001/2015, Sistemul de management al Sănătății și Securității Ocupaționale SR OHSAS 18001/2008 și International Food Standard – IFS versiunea 6

În ceea ce privește proiectele de responsabilitate socială și acțiunile de sponsorizare, compania s-a axat pe sprijinirea copiilor defavorizați și a celor cu handicap fizic, pe activități din domeniul umanitar și sanitar și activități de conservare și protejare a mediului sălbatic din Munții Carpați și din lungul Dunării, în special salvarea zimbrilor. Implicarea în cadrul acestor acțiuni se face alături de Asociația de sprijin a copiilor handicapați fizic, Fundația Victorin Le Dieu, Fundația Regina Maria, Fundația Micnews  ,Asociația WWF Programul Dunăre Carpați, dar și altele.

Investițiile recente și rezultatele economice ale companiei

Compania Albrau Prod SA investește atât în calitatea produselor, cât și în promovarea brandurilor proprii. Pentru calitatea și diversificarea produselor au fost efectuate investiții în achiziționarea unei noi linii de îmbuteliere la doză, în introducerea sortimentului de bere îmbuteliat la sticlă de 0,33 de litri și în construirea unui nou depozit de produs finit.

Diversificarea producției a fost realizată prin fabricarea sortimentului de bere ZIMBRU PREMIUM, iar în nomenclatorul de produse a fost introdusă berea Albrau cu 0% alcool.

Compania Albrau își promovează produsele în cadrul turneului ROMANIA ÎN SĂRBĂTOARE, iar acum, la ceas aniversar, când sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire, firma este sponsor principal în 100 de orașe, oferind fiecărui român o amintire prețioasă în momentele aniversare pentru țară. Produsele companiei sunt promovate și pe plan internațional la târguri precum SIAL Paris, SIAL Shanghai, Anuga Koln, și PLMA Amsterdam

În ceea ce privește performanțele financiare, Albrau Prod SA a obținut anul trecut un profit net de 5.335.388 de lei, la o cifră de afaceri de 30.845.204 lei. Pentru anul 2018, compania continuă politica de creștere a afacerii într-o manieră sustenabilă și sigură, preconizând o creștere de aproximativ 30%, creștere ce va genera o majorare a profitabilității cu un ritm mai mare decât creșterea cifrei de afaceri.