Stiri: Companii

Investitii PwC

ALUM Tulcea primeşte o nouă finanţare. Ce investiţii plănuieşte compania?

11.10.2018

ALUM Tulcea primeşte o nouă finanţare pentru planul de investiţii de mediu al companiei. Este vorba de o linie de credit acordată de Black Sea Trade and Development Bank (BSTDB) în parteneriat cu Garanti Bank România.

Valoarea finanţării ajunge la 25 de milioane dolari.

Alum Tulcea este singurul producător de alumină din România şi unul dintre cei mai mari din regiunea Europei Centrale și de Est.

Ce spune conducerea ALUM Tulcea?

“ALUM a implementat în ultimii ani un program extins de investiții, cu scopul de a crește eficiența energetică, cât și pe cea a proceselor de producție, respectând în același timp reglementările de mediu în vigoare. Această nouă finanțare obținută de la parteneri de afaceri de încredere, precum BSTDB și Garanti Bank  reprezintă încă un pas înainte pentru continuarea programului nostru de investiții pe termen lung, axat pe modernizarea tehnologiei, diversificarea portofoliului de produse, dezvoltarea de noi produse cu valoare adăugată și pe proiecte de siguranță și protecție a mediului”, a declarat Gheorghe Dobra, CEO ALUM.

Finanţarea acordată de BSTDB are o valoare de 20 de milioane dolari. Diferenţa este asigurată de Garanti Bank.

ALUM Tulcea: Reducerea amprentei de carbon

Linia de credit va fi utilizată în principal pentru a continua investițiile începute în urmă cu 10 ani. Acestea au drept scop reducerea amprentei sale de carbon.

„Suntem încântați să începem colaborarea cu ALUM, o companie românească de top și un puternic jucător internațional. Finanțarea BSTDB, oferită în parteneriat cu Garanti Bank, sprijină planurile de investiții ale companiei, ce urmăresc creșterea producției și diversificarea gamei de produse. Finanțarea noastră are un impact puternic asupra dezvoltării prin creșterea eficienței energetice și susținerea conformității cu reglementările ce vizează protecția mediului”, a declarat Hasan Demirhan, vicepreședinte BSTDB Banking.

Acesta a mai spus că împrumutul acordat va spori și cooperarea regională prin exporturi, ca răspuns la majorarea cererii de pe piețe noi, inclusiv din Turcia.

ALUM Tulcea: Proiecte ambiţioase

“Garanti Bank și BSTDB sunt colaboratori pe termen lung. Considerăm că întreprinderile au responsabilități față de comunitățile locale și față de mediu. De aceea, am fost, întotdeauna, dornici să susținem proiecte ambițioase, care au obiective de dezvoltare durabilă. Vom continua să facem acest lucru și pe viitor. Finanțarea acordată către ALUM confirmă acest lucru. Garanti Bank este un membru activ al Consiliului Român pentru Clădiri Verzi și, prin urmare, aderă la principiile dezvoltării responsabile și durabile, sprijinind astfel proiectele cu impact social și care urmăresc protejarea mediului înconjurător”, a declarat Çağri Memişoğlu, Deputy General Manager Garanti Bank.

Modernizarea ALUM Tulcea

Între anii 2009-2016, ALUM Tulcea a investit 28 milioane dolari pentru a moderniza o parte din echipamentele existente. Scopul investiţiei a fost de a face procesul de producție mai eficient. De asemenea, s-a avut în vedere şi respectarea normelor europene privind protecția mediului.

Eforturile depuse au dus la reducerea cu 57% a emisiilor de dioxid de carbon.

Citeşte şi Concurs lansat de eSky România: Câştigă o vacanţă pentru 2019!