Stiri: Companii

Oferte locuri de munca

Angajări 2020: Septembrie, cea mai bună lună din ultimul an!

05.10.2020

Angajări 2020. Cu 1,4 milioane de aplicări și 31.000 de joburi noi, septembrie devine cea mai bună lună din ultimul an pentru piaţa muncii din România. Acest segment încă se resimte după impactul generat de criza ultimelor şase luni. Însă, treptat apar semnele revenirii, pe care le simt atât candidații, cât și companiile care fac angajări. Aşadar, după o bună perioadă în care angajările au fost blocate, septembrie a venit cu 31.000 de joburi noi, dar și cu 1,4 milioane de aplicări ale candidaților aflați în căutarea unui loc de muncă.

Angajări 2020. Ce spune conducerea eJobs?

”Situația pe care o traversăm acum este departe de a fi ideală. Să nu uităm că, din martie până în septembrie, am avut 1,3 milioane de contracte de muncă încetate și doar 800.000 de contracte noi. Cu toate acestea, vedem, după multă vreme, semnale clare de optimism, iar faptul că anul acesta, în septembrie, am avut mai multe joburi postate decât în oricare dintre ultimele 12 luni, deci și în perioada dinaintea declanșării pandemiei, înseamnă că lucrurile reintră pe un drum cât mai aproape de normal”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Numărul de noi joburi este cu 25% mai mare decât în luna august.

Orașele în care s-au făcut cele mai multe angajări sunt:

  • București
  • Cluj-Napoca
  • Timișoara
  • Brașov
  • Iași
  • Constanța.

Angajări 2020. 1,4 milioane de aplicări

Candidaţii au înregistrat 1,4 milioane de aplicări, într-o creștere constantă, de la o lună la alta, de mai bine de o jumătate de an.

”În septembrie am avut peste 146.000 de oameni care au aplicat pentru un loc de muncă, dintre aceștia 30.000 fiind candidați noi care fie nu aveau cont pe eJobs, fie nu mai fuseseră activi în ultimii ani. De altfel, aceasta a fost media lunară a ultimei perioade – între 25.000 și 30.000 de candidați noi care aplică pentru prima oară sau pentru prima oară după mult timp în care nu au făcut o schimbare profesională. Mulți dintre ei sunt foarte tineri, adică au între 18 și 24 de ani, iar pentru ei vestea bună este că start-up-urile și IMM-urile, unii dintre angajatorii predilecți pentru acest segment de vârstă, au reînceput să angajeze semnificativ”, explică Bogdan Badea.

Domenii

Angajări 2020. Cele mai multe locuri de muncă postate în luna septembrie au fost în următoarele domenii:

  • Vânzări
  • Transport / Distribuție
  • Administrativ / Logistică

Citeşte şi Programul Innotech Student 2020. Câte cereri au fost depuse?