Stiri: Finante

Credite pentru companii

Programul Innotech Student 2020: Câte cereri au fost depuse?

03.10.2020

Programul Innotech Student 2020. Ministerul Fondurilor Europene anunţă că la încheierea apelului de proiecte „Innotech Student” au fost depuse 351 de cereri de finanţare. Aceastea însumează 685 milioane de euro.

Programul Innotech Student 2020. Alocarea financiară

Alocarea financiară pentru acest apel finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman (POCU) este de 20 milioane euro. Acest lucru înseamnă că valoarea cererilor depuse depăşeşte cu peste 3.400% bugetul apelului.

Ce spune ministrul Fondurilor Europene?

„Am constatat cu bucurie interesul major al studenţilor faţă de acest apel de proiecte prin care sunt încurajaţi să intre pe drumul antreprenoriatului. Sunt convins că finanţările europene schimbă în bine vieţile românilor şi pun cărămizi importante la construcţia României viitorului. Ţara noastră s-a angajat pe drumul ireversibil al dezvoltării iar interesul foarte mare pentru contractarea de finanţări în cadrul acestui apel însemnă nu numai înfiinţarea de noi societăţi comerciale şi crearea de locuri de muncă, dar şi construcţia unei noi mentalităţi antreprenoriale în rândul tinerilor studenţi”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş.

În funcţie de valoarea granturilor de care vor beneficia, viitorii antreprenori vor asigura crearea a două până la cinci locuri de muncă.

Programul Innotech Student 2020. Ajutor de minimis

Valoarea maximă a ajutorului de minimis pentru fiecare întreprindere sprijinită va fi direct proporţională cu numărul de locuri de muncă create, astfel:

  • Ajutor de minimis de cel mult 40.000 de euro – minim 2 locuri de muncă create;
  • Ajutor de minimis de 40.000 – 60.000 de euro – minim 3 locuri de muncă create;
  • Ajutor de minimis de 60.000 – 80.000 de euro – minim 4 locuri de muncă create;
  • Ajutor de minimis de 80.000 – 100.000 de euro – minim 5 locuri de muncă create.

Citeşte şi Piaţa asigurărilor în 2020. Ce valoare au primele brute subscrise în primul semestru?