Stiri: Retail

Angajati Lidl 2020

Angajați Lidl 2020. Certificarea primită de companie

31.01.2020

Angajați Lidl 2020. Lidl România a obținut, pentru al patrulea an consecutiv, certificarea Top Employer 2020. Cel mai mare scor a fost primit de companie la capitolul Leadership & Development – 93%. Recunoașterea reflectă performanțele retailerului în ceea ce privește condițiile de lucru și oportunitățile de dezvoltare profesională oferite angajaților.

Certificarea este obținută pentru al patrulea an consecutiv. Aceasta este acordată de către institutul independent Top Employers din Olanda. În plus, și anul acesta, Lidl a obținut această certificare și la nivel european.

Angajați Lidl 2020. Strategia de recrutare

Datorită eforturilor constante pentru optimizarea strategiei de recrutare și retenție a angajaților, compania își consolidează poziția de angajator de top la nivel național, pentru al patrulea an consecutiv, obținând certificarea Top Employer 2020.

În urma auditului, Lidl a înregistrat un scor total de 81%. Procentul este în creștere cu 4% față de scorul obținut anul precedent. Compania a avut creșteri la 6 din cele 10 categorii evaluate.

Cel mai mare punctaj a fost obținut la indicatorul Leadership & Development, care analizează investiția în angajații cu potențial de creștere și în cei cu poziții de management, unde retailerul a fost evaluat cu un punctaj de 93%.

Angajați Lidl 2020. Salarii și beneficii

Comparativ cu 2019, Lidl România a înregistrat o creștere de 7% pentru scorul acordat de institutul olandez pentru pachetele salariale și beneficii. Această performanță este susținută de eforturile companiei de a îmbunătăți constant pachetul de compensații și beneficii oferite tuturor angajaților.

Angajații Lidl primesc:

  • tichete de masă
  • bonusuri anuale de Paște și de Crăciun
  • asigurare privată de sănătate
  • asigurare de viață.

Totodată, salariații sunt remunerați pentru orele suplimentare. Plata se face pentru fiecare minut lucrat peste program.

Compania acordă bonusuri aniversare și oferă zile libere de sărbătorile legale.

Angajați Lidl 2020. Zile libere

Lidl este singurul retailer care oferă tuturor angajaților din magazine 2 zile libere, atât de Crăciun, cât și de Paște.

O creștere constantă la nivel de punctaj a fost înregistrată și în strategia generală de management al carierei și succesiunii, unde Lidl România a obținut un scor de 85%, demonstrând eforturile continue ale companiei de a le oferi tuturor angajaților oportunități de dezvoltare profesională și personală.

Compania oferă constant traininguri și cursuri de perfecționare personalizate angajaților săi, adaptate la nivelul lor profesional, la nevoile de perfecționare, dar și la competențele lor.

Angajați Lidl 2020. Printre demersurile care susțin învățarea continuă se numără:

  • Antreprenor în Vânzări
  • Leadership în Vânzări (programe ce pregătesc angajații cu funcție de conducere în vânzări)
  • Academiile LidlShip (adresate managerilor și directorilor)
  • Lidl Express (un program de dezvoltare pentru angajații care vor să se dezvolte în domeniul vânzărilor)
  • Noul Concept de Trainer (destinat trainerilor din magazinele Lidl).

În plus, majoritatea pozițiilor de conducere sunt ocupate prin promovări, din interiorul companiei. Astfel, orice vânzător are posibilitatea de a promova în poziția de manager de magazin și chiar de șef de vânzări.

Citește și Se temperează activitatea fondurilor de capital privat din Europa Centrală. Anunț important