Stiri: Constructii

Director general TeraPlast.

Teraplast renunţă la concedieri

02.06.2020

Angajaţi Teraplast 2020. Compania a anunţat că renunţă la disponibilizarea a 8,9% din forţa de muncă. Decizia a fost luată în urma şedinţei Consiliului de Administraţie de săptămâna trecută şi a finalizării procesului de consultări cu sindicatul.

Angajaţi Teraplast 2020. Consultări cu acţionarii şi sindicatul

„În urma şedinţei Consiliului de Administraţie TeraPlast din 28 mai 2020 şi a finalizării procesului de consultări cu sindicatul companiei, TeraPlast SA aduce la cunoştinţa acţionarilor şi potenţialilor investitori decizia finală pe tema planului de disponibilizări anunţat în 11 mai 2020. Astfel, ca urmare a finalizării consultărilor şi a analizelor interne, precum şi datorită evoluţiei recente a cererii, TeraPlast nu va mai aplica planul de disponibilizări care viza 8,9% din forţa de muncă a companiei”, au anunţat reprezentanţii companiei.

Măsurile adoptate

Măsurile adoptate până în prezent au redus semnificativ impactul asupra locurilor de muncă.

„Perioada prin care mediul de afaceri trece este caracterizată de un grad ridicat de incertitudine şi nu se poate compara cu nimic din ce a fost până acum. Provocarea majoră este capacitatea de adaptare şi de a răspunde optim nevoilor companiilor grupului, ale angajaţilor, partenerilor şi acţionarilor noştri. Măsurile implementate până acum au adus rezultate, iar evoluţia recentă a afacerilor ne-a ajutat să reducem semnificativ impactul asupra locurilor de muncă. Estimăm că rezultatele primului semestru vor fi cu 15% peste cele înregistrate în primul semestru din 2019, cu o profitabilitate îmbunătăţită”, a declarat Alexandru Stanean, director general al Grupului TeraPlast.

Angajaţi Teraplast 2020. Afacerile estimate

TeraPlast estimează afaceri de peste 470 milioane de lei în primul semestru. Nivelul este cu 15% mai mare decât în primul semestru din 2019. De asemenea, EBITDA estimată înregistrează o creştere de 32% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Aceasta va ajunge până la 47 milioane de lei. În plus, marja EBITDA este estimată la 9,8%. Vorbim de o evoluţie de peste 1% faţă de semestrul I din anul trecut.

Angajaţi Teraplast 2020. Surse de creştere

Principalele surse de creştere pentru rezultatele estimate sunt reprezentate de:

  • fabrica TeraSteel Serbia
  • linia de business de Instalaţii

Citeşte şi Programul IMM Invest: Anunţul făcut de Guvern