Anul Nou Chinezesc 2019: Cand incepe Anul Porcului?

Când începe anul nou chinezesc 2019? Urmează Anul Porcului

10.10.2018

Anul nou chinezesc 2019 va începe marţi, 5 februarie. Conform ciclului de 12 ani din zodiacul chinezesc, anul nou care începe în 2019 este Anul Porcului. Acest an se anunţă a fi atât unul generos, cât şi unul plin de ghinion.

Anul Porcului din zodiacul chinezesc se va încheia pe 24 ianuarie 2020. După aceea, din 25 ianuarie 2020 începe Anul Şobolanului.

Fiecare an zodiac chinez începe în aşa-numită Zi de Anul Nou Chinezesc.

Anul Nou Chinezesc 2018: Ce ne rezervă Anul Porcului?

Anii care sunt guvernaţi de Porc sunt considerați a fi cei mai ghinioniști pentru cei născuți în anii anteriori ai Porcului.

Anul Porcului va fi unul destul de generos. În general, în zodiacul chinezesc se consideră că Porcii sunt harnici şi plini de compasiune. Ei sunt capabili de o mare concentrare: dacă îşi stabilesc un scop, îşi vor dedica toată energia pentru a-l atinge.

Deşi Porcii nu caută ajutor la alte persoane, ei nu vor refuza niciodată să ofere sprijinul lor atunci când cineva are nevoie. Însă, Porcii nu reuşesc să îşi dea niciodată seama dacă cineva vrea să îi păcălească, fiind uşor de înşelat.

Festivalul Primăverii sau al Lanternelor

În primele zile din Anul Nou Chinezesc are loc Festivalul Primăverii sau Festivalul Lanternelor. Acest festival este cea mai importantă sărbătoare tradițională din China.

Festivalul Primăverii durează şapte zile, perioadă în care chinezii nu merg la muncă.

Anul Nou Chinezesc poate începe oricând între sfârșitul lunii ianuarie și jumătatea lunii februarie.

Comunitățile chineze din întreaga lume sărbătoresc Ziua Anului Nou alături de familie. În plus, atât în China cât şi în orice cartier chinezesc din lume se organizează festivităţi impresionante.

Calendarul chinezesc este asociat cu 12 semne din zodiacul chinezesc: Cocoş, Maimuță, Oaie, Cal, Şarpe, Dragon, Iepure, Tigru, Bivol, Şobolan şi Porc.

Când începe Anul Nou Chinezesc în următorii 10 ani?

 • 2019 – 5 februarie – Anul Porcului
 • 2020 – 25 ianuarie – Anul Şobolanului
 • 2021 – 12 februarie – Anul Bivolului
 • 2022 -1 februarie – Anul Tigrului
 • 2023 – 22 ianuarie – Anul Iepurelui
 • 2024 – 10 februarie – Anul Dragonului
 • 2025 – 29 ianuarie – Anului Şarpelui
 • 2026 – 17 februarie – Anul Calului
 • 2027 – 6 februarie – Anul Oii
 • 2028 – 26 ianuarie – Anul Maimuţei
 • 2029 – 13 februarie – Anul Cocoşului

Citeşte şi Horoscop financiar 2019: Ce ne rezervă noul an?

 

 

 

Citiți și despre:

 • Evenimentul România Durabilă – AgriBusiness are loc pe 7 noiembrieEvenimentul România Durabilă – AgriBusiness are loc pe 7 noiembrie Marţi 7 noiembrie, începând cu ora 8.30, are loc evenimentul România Durabilă - AgriBusiness "Contribuţia agriculturii la viitorul model economic românesc", în cadrul Academiei de Studii Economice - Aula […]
 • Idei de mesaje de Sărbători pentru mediul de afaceriIdei de mesaje de Sărbători pentru mediul de afaceri Idei de mesaje de Sărbători pentru mediul de afaceri. În perioada Sărbătorilor de Iarnă nu trebuie să vă neglijaţi nici partenerii de business şi nici angajaţii. Trebuie să le transmiteţi şi acestora, aşa cum […]
 • Prima zi de şcoală: Cum îţi pregăteşti copilul? Sfaturi pentru părinţiPrima zi de şcoală: Cum îţi pregăteşti copilul? Sfaturi pentru părinţi Prima zi de şcoală. Mai sunt doar câteva zile şi începe şcoala. Unii copii sunt entuziasmaţi, alţii emoţionaţi. Alţii se simt puţin dezorientaţi. La fel sunt şi părinţii. Prin urmare, trebuie să vă pregătiţi […]
 • Cod galben de vreme rea. Județele afectateCod galben de vreme rea. Județele afectate Cod galben de vreme rea. Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă atenționare meteorologică cod galben de vremea rea. Avertizarea este valabilă în perioada 24 ianuarie, ora 04:00 - 25 ianuarie, […]
 • Profesorii se pregătesc de grevăProfesorii se pregătesc de grevă Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a dat Guvernului un ultimatum prin care a cerut soluţionarea mai multor probleme cu care se confruntă în acest moment angajaţii din educaţie, cele mai grave fiind: […]

O părere la “Când începe anul nou chinezesc 2019? Urmează Anul Porcului

 1. Pingback: Tipuri de personalitate: Trasaturile temperamentale | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.