Aplicatia yeParking a primit o finantare importanta

yeParking a primit o finanțare importantă. Cum funcționează prima aplicație de parksharing din România?

15.01.2020

Aplicația yeParking. Prima aplicație de parksharing și furnizor IT de soluții pentru eficientizarea spațiilor de parcare anunță o primă rundă de finanțare, în parteneriat cu Roca X, urmând ca întregul capital să fie folosit pentru accelerarea creșterii companiei. Obiectivele yeParking pe termen scurt sunt legate de creșterea ratei de utilizare a aplicației în Cluj-Napoca, extinderea aplicației în celelalte orașe mari din România și înrolarea primelor clădiri de birouri și zone rezidențiale închise în soluția business to business.

Aplicația yeParking. Peste 5.000 de utilizatori

yeParking funcționează pentru moment în Cluj-Napoca. Aplicația are peste 5.000 de utilizatori, oferind șoferilor posibilitatea să cedeze temporar, pentru minute sau ore, locul de parcare pe care îl au, către comunitate, optimizând astfel traficul și timpii de căutare a unui loc de parcare.

Aplicația yeParking. Planurile de dezvoltare

“Interesul Roca X vine ca o confirmare că produsul nostru rezolvă o problemă reală, cu potențial maxim. Planurile de dezvoltare sunt foarte ambițioase și avizează treptat atât orașele mari din România, cât și extinderea în regiune, cu soluția de retail destinată utilizatorilor, care pot contribui la fluidiziarea traficului share-uind și folosind parcările disitribuite, dar și dezvoltarea soluției business to business. Suntem încrezători că fondurile obținute ne vor ajuta să accelerăm și mai mult dezvoltarea”, afirmă Mihai Lodoabă, administrator Digital Republic și co-fondator yeParking.

Aplicația yeParking. Ce spun reprezentanții ROCA X

“yeParking e o soluție smart pentru o problemă presantă a orașelor mari, unde să găsești un loc de parcare devine tot mai dificil, spre imposibil. De aceea suntem încrezători în potențialul aplicației să câștige popularitate în timp record și credem că va deveni cât de curând un Waze al parcărilor, instalat pe toate telefoanele șoferilor din România și nu numai. Ideea din spate e simplă, beneficiile sunt fantastice, motiv pentru care am decis să completăm investiția directă oferindu-ne susținerea și în dezvoltarea zonei business to business a platformei, prin implementarea ei ca metodă de plată în GoToParking, la aeroportul internațional Avram Iancu din Cluj”, a declarat Alexandru Bogdan, Investment Manager ROCA X.

Aplicația yeParking. Beneficii

Implementarea de soluții rapide, automatizate de plată este unul din beneficiile pe care yeParking le poate aduce operatorilor de parcări de business și/sau retail parkings. Aceștia sunt scutiți de dezvoltarea unor soluții proprietare și de promovare a acestora. În acest sens se pregătește implementarea în premieră a acestei soluții pentru GoTo Parking – parcarea aeroportului din Cluj-Napoca.

Aplicația yeParking. Cine a creat aplicația?

yeParking a luat naștere la inițiativa echipei Digital Republic, cu sediul în Cluj-Napoca. Urmărind consolidarea soluției și dezvoltarea ei în jurul necesităților din comunitate, yeParking a devenit din luna decembrie entitate distinctă sub egida yeParking Solutions SRL.

Aprecieri

Utilitatea dovedită in comunitate, precum și aprecierile primite în cadrul mai multor evenimente precum:

  • CEE Property Forum – Bucharest
  • PropTech Demo Day – Bucharest
  • TCIC – Transylvania IT Cluster Event
  • How To Web – Bucharest

Acestea confirmă direcția pozitivă și potențialul soluției yeParking în ceea ce privește park sharing-ul și experiențele de mobilitate din viitor.

Citește și Rezultate FlixMobility 2019: 62 de milioane de pasageri transportați

 

Citiți și despre:

O părere la “yeParking a primit o finanțare importantă. Cum funcționează prima aplicație de parksharing din România?

  1. Pingback: Companii de paza amendate de Consiliul Concurentei | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.