Stiri: Finante

Apple Pay in Romania

Apple Pay în România: Anunţul făcut de Libra Internet Bank

21.10.2020

Apple Pay în România. Libra Internet Bank aduce clienților săi persoane fizice Apple Pay – o modalitate de plată simplă și comodă, prin care clienții pot folosi facilitățile unui iPhone pentru efectuarea tranzacțiilor într-un mod sigur. Ei nu mai sunt, aşadar, nevoiți să prezinte sau să înmâneze cardul la efectuarea unei plăți la POS.

Apple Pay în România. Cum se efectuează plăţile?

Pentru a efectua o plată contactless, clienții trebuie să își apropie dispozitivul iPhone sau Apple Watch de un terminal de plată. Fiecare plată Apple Pay este securizată, fiind autentificată cu Face ID, Touch ID sau codul de acces al dispozitivului, precum și cu un cod dinamic, unic de securitate.

Apple Pay este acceptat în:

  • magazine alimentare
  • farmacii
  • taxiuri
  • restaurante
  • cafenele
  • magazine de retail

Clienții pot folosi, de asemenea, Apple Pay pe iPhone, iPad și Mac pentru a face cumpărături simplu și rapid în aplicații sau pe pagini web, în Safari, fără să fie nevoie să-și creeze conturi sau să introducă în mod repetat informații despre datele de livrare și facturare.

Apple Pay face mai ușoară plata pentru livrările de mâncare sau de cumpărături alimentare, transport și parcare. Apple Pay poate fi folosit și pentru a efectua plăți în aplicații de pe Apple Watch.

Apple Pay în România. Securitate şi confidenţialitate

Securitatea și confidențialitatea sunt foarte importante pentru Apple Pay. Atunci când clienții utilizează un card de credit sau de debit cu Apple Pay, numerele cardurilor nu sunt stocate pe dispozitiv și nici pe serverele Apple. În schimb, este atribuit un Număr unic de Cont al Dispozitivului, criptat și stocat în siguranță în Secure Element, un cip certificat, standard pentru industrie, conceput pentru a stoca informațiile de plată în siguranță pe dispozitiv.

„Apple Pay este ușor de configurat. Pe iPhone, doar deschideți aplicația Wallet, atingeți + și urmați pașii pentru a adauga carduri de credit sau debit Mastercard emise de Libra Internet Bank. Odată ce un client adaugă un card în iPhone, Apple Watch, iPad și Mac, poate începe imediat să utilizeze Apple Pay pe acel dispozitiv”, anunţă reprezentanţii băncii.

Citeşte şi Lidl deschide un nou magazin. Unde este supermarketul situat?