Stiri: Companii

Arcelormittal vinde combinatul de la Galati

ArcelorMittal vinde combinatul siderurgic de la Galaţi. Anunţul companiei

12.10.2018

ArcelorMittal vinde combinatul siderurgic de la Galaţi. Anunţul a fost făcut vineri, iar tranzacţia urmează să fie aprobată de Comisia Europeană. Compania a anunţat că a încheiat un acord cu Liberty House pentru vânzarea unităților siderurgice din Republica Cehă, România, Macedonia și Italia.

Arcelormittal vinde combinatul de la Galaţi: O ofertă irevocabilă

Vânzarea vizează operaţiunile din patru ţări:

  • Cehia
  • România
  • Macedonia
  • Italia

Compania a precizat că a primit o ofertă irevocabilă din partea Liberty House Group pentru cumpărarea ArcelorMittal Ostrava (Republica Cehă), ArcelorMittal Galați (România), ArcelorMittal Skopje (Macedonia) și ArcelorMittal Piombino (Italia).

Cele patru unități sunt parte a pachetului de separare pe care ArcelorMittal l-a agreat cu Comisia Europeană. Acesta acord a fost realizat în timpul investigației de fuziune privind achiziția de către Companie a Ilva S.p.A („Ilva”).

Arcelormittal Galaţi. Aprobarea Comisiei Europene

Încheierea tranzacției este subiect al încheierii achiziției Ilva de către ArcelorMittal și este condiționată de aprobarea Comisiei Europene, precum și de concluziile consultărilor de informare cu Comitetele de Întreprindere la nivel european și local.

În plus, negocierile continuă cu părți interesate în privința vânzării altor active – ArcelorMittal Dudelange (Luxemburg) și câteva linii de finisare în Liege (Belgia), incluse în pachetul de separare.

Reprezentanţii ArcelorMittal Galați spun că vânzarea este o oportunitate.

„Această etapă din istoria noastră deschide oportunități noi nu doar pentru continuarea producției de oțel la Galați ci și pentru modernizarea Combinatului”, spune Bogdan Grecu, Director General al ArcelorMittal Galați – Skopje.

Citeşte şi Evoluţia bursei în 2018: Indicele BET-TR a ajuns la valori record