Stiri: Finante

Asigurari de calatorie 2020

Asigurări de călătorie 2020 – Prețuri

24.12.2019

Asigurări de călătorie 2020. Vacanțele sunt tot mai des asigurate de români și în sezonul rece. Groupama Asigurări estimează că polițele de călătorie vor avea o creștere de 35% în perioada decembrie 2019 – februarie 2020.

Compania a înregistrat în cel mai recent sezon de vară, vizând lunile iunie-septembrie, o creștere cu 25% față de aceeași perioadă a anului anterior. Astfel, trendul din lunile de vară se menține și în sezonul rece. Se confirmă un interes crescut al românilor față de produsele de asigurare destinate vacanțelor.

Totuși, conform datelor Groupama Asigurări, perioada de vârf a subscrierilor rămâne pe timp de vară, inclusiv luna septembrie. Vorbim de o perioadă în care turiștii români continuă să călătorească în afara granițelor, motivați de vremea favorabilă și prețurile specifice extra sezonului.

Asigurări de călătorie 2020. Destinația preferată a turiștilor români

Majoritatea polițelor de călătorie Groupama Asigurări, mai exact 78% dintre acestea, au fost încheiate pentru călătorii în Europa și Turcia în sezonul de vară, iar destinația Europa se menține în mod constant în proporție de peste 80% și pe perioada iernii. Apare, însă, și un nou trend pentru sezonul rece, acela al destinațiilor exotice.

Perioada minimă este de trei zile, specific vacanțelor de tip city-break în marile capitale europene, indiferent de anotimp.

Totuși, pe perioada lunilor iunie-septembrie, tendința este de creștere a perioadei medii asigurate, datorită vacanțelor mai lungi în Grecia, Turcia, Bulgaria sau Spania, pentru care turiștii români îṣi fac asigurǎri de cǎlǎtorie pentru minimum 7 nopți la destinație, frecvente fiind și sejururile de 9 nopți.

Pe de altă parte, majoritatea asigurărilor de călătorie din sezonul de iarnă sunt încheiate pe o perioadă de 7 nopți.

Asigurări de călătorie 2020. Prețuri

Pentru a-și asigura vacanțele, românii plătesc o primă medie de 88 lei/persoană pe perioada verii și de 100 lei/persoană în sezonul rece.

Costul unei asigurări de călătorie care acoperă un city break de trei zile în Europa este în medie de 20 de lei.

Pentru un sejur de o săptămână în Turcia costul este de 28 de lei, al unuia de 10 zile în Grecia este de 30 de lei.

Costul unei asigurări pentru o vacanță intercontinentală de două săptămâni este de 100 lei/persoană, asigurare care acoperă inclusiv SUA.

Asigurări de călătorie 2020. Cele mai mari temeri ale asiguraților

Cele mai căutate tipuri de asigurări de călătorie sunt cele standard. Acestea acoperă situațiile medicale cel mai des întâlnite:

  • urgențe
  • accidente
  • spitalizare
  • tratament dentar de urgență.

Lor li se adaugă situațiile ce au în vedere:

  • anularea sau întreruperea călătoriei
  • pierderea bagajului
  • pierderea documentelor
  • practicarea sporturilor de sezon

Majoritatea dosarelor de daună deschise în urma unor evenimente întâmplate în vacanțele turiștilor se referă la situații medicale precum fracturi, probleme la stomac și vărsături, lovituri, răceli puternice, enteroviroze, urgențe sau pierderea documentelor și anularea curselor aeriene.

Ce spune conducerea Groupama?

„În ultimii ani, cererea pentru asigurările de călătorie a crescut, iar dezvoltarea variantelor de călătorie low cost, alături de creșterea venitului mediu, sunt cu certitudine printre factorii determinanți. Cel puțin la fel de important este și accesul la asigurări, care a fost mult simplificat prin introducerea canalului de vânzări online și care se dezvoltă într-un ritm mai alert decât media. Accesibilitate, simplitate, flexibilitate sunt printre cuvintele care definesc strategia noastră de dezvoltare, iar performanțele acestei linii sunt o confirmare a faptului că funcționează. De asemenea, important este și modul în care ne adaptăm la așteptările clienților, în cazul nostru prin parteneriate cu specialiști în turism, cum este Rǎzvan Pascu, care ne pot ajuta să explorăm și să dezvoltăm servicii și produse din ce în ce mai relevante.”, a declarat Georgiana Miron, Director de Marketing, Comunicare și servicii clienți, Groupama Asigurări.

Citește și Noi reglementări anunțate de ANCOM pentru 2020