Asociatia de Turnaround Management

Asociația de Turnaround Management are un nou președinte

23.04.2019

Asociația de Turnaround Management are un nou președinte. Vlad Năstase, CEO Concilium – companie de consultanță în restructurare de business, corporate finance și M&A – a fost ales pentru a prelua conducerea filialei din țara noastră a asociației.

Înființată în anul 1988 în SUA, Turnaround Management Association (TMA) este singura asociație internațională non-profit dedicată:

 • soluțiilor de revigorare corporativă (corporate renewal)
 • managementului de tip turnaround.

Aceasta deține filiale în 52 de țări.

Asociația de Turnaround Management. 45 de membri specialiști

Asociația este prezentă în România din 2012. Aceasta cuprinde 45 de membri specialiști în:

 • banking
 • restructurări
 • avocatură de afaceri
 • investiții
 • consultanță financiară

„Deși relativ nouă în România, această soluție de management, prin care specialiști externi fac echipă cu conducerea unei companii în dificultate pentru revigorarea sau restructurarea ei, prin instrumente complexe care nu sunt la îndemâna managementului actual, s-a dovedit a fi extrem de eficientă în economia locală. Mă simt extrem de onorat să conduc în cadrul Asociației o echipă de profesioniști cu expertiză în domenii diferite, dar care împărtășesc un interes comun în dezvoltarea mediului de afaceri românesc”, a declarat Vlad Năstase.

Asociația de Turnaround Management. Cine este noul președinte?

Având peste 15 ani de experiență în domeniul bancar, managementul riscului și al creditelor neperformante, restructurări de business, servicii financiare și de workout, Vlad Năstase a fost ales cu unanimitate de voturi din poziția de membru în Consiliul Director în funcția de Președinte al Asociației de Turnaround Management. El îi succede lui Cătălin Nichifor. Fostul președinte a devenit membru al grupului de lucru pentru strategia de dezvoltare internațională a TMA Global.

„Sunt convins că Vlad va contribui semnificativ la dezvoltarea și poziționarea TMA România, ca factor major de educație și sprijin pentru antreprenorii și managerii companiilor aflate în dificultate. Îl asigur de susținerea mea necondiționată, în special în ce privește eforturile filialei din România de a câștiga și mai multă greutate în cadrul TMA Europe și TMA Global”, punctează Cătălin Nichifor.

Asociația de Turnaround Management. Printre obiectivele lui Vlad Năstase se numără:

 • poziționarea TMA România ca un stakeholder activ în procesul de transpunere în legislația națională a Directivei europene referitoare la restructurarea preventivă
 • dezvoltarea unui proiect educațional cu privire la conștientizarea vulnerabilităților în business pentru mediul antreprenorial autohton. Acesta va fi construit în parteneriat cu băncile comerciale
 • redactarea unui cod de bune practici pentru expertiza de tip turnaround.

„Incertitudinea și imprevizibilitatea pe care le resimțim constant în economia locală nu ne mai permit să facem business la o masă cu trei picioare; e necesar ca toți jucătorii importanți – antreprenori, bănci, Stat – să conștientizeze că putem preveni eficient dificultățile majore în companii dacă învățăm să recunoaștem primele semnale de alarmă și să solicităm ajutor specializat. Chiar dacă pentru asta e necesar să facem doi pași în spate în afacere sau să recurgem la soluții importate din alte state”, a spus noul președinte al asociației.

Citește și Campanie umanitară de Paște, susținută de Kaufland România

 

 

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Asociația de Turnaround Management are un nou președinte

 1. Pingback: Granturile studentesti GreenMania - inscriere | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.