Asociația Evandra, inițiatoare a mai multor proiecte sociale și educative precum: Sticluțe mici, esențe tari, Îngeri pentru o zi, Diferit fără stigmat, a organizat și oferit gratuit alături de partenerii de fapte bune, în 6 octombrie, atelierul de dezvoltare personală: “Jocul emoțiilor” la Școală Gimnazială nr 1 din Ungureni, județul Dâmbovița, unde copiii din clasa a șasea au participat cu dorința de a se cunoaște mai bine pe ei și de a-i înțelege pe cei din jur. Este al treilea atelier de dezvoltare personală organizat de Asociația Evandra pe tema cunoașterii de sine.
Educație și autocunoaștere
“Jocul emoțiilor”, a fost un prilej pentru educație și autocunoaștere, dobândirea de tehnici de eliberare emoțională pentru copii.
Aceștia, alături de coordonatorul activităților, Psiholog-psihoterapeut Daniel Grecu, și-au deschis sufletele încet, încet, au aflat despre manifestarea emoțiilor de bază, bucurându-se de jocuri fizice, jocuri de rol și de cunoaștere a propriilor emoții.
Alături, le-a fost dascălul lor minunat, care îi cunoaște bine pe fiecare, omul implicat în fiecare caz, profesor diriginte Daniela Nicoleta Din, doamna director Profesor Aura Bardes și profesor Georgiana Stan.
Joc și învățare
Copiii au parcurs trei ore intensive de joc și învățare și au primit pe parcursul atelierului simboluri în dar pentru a-i susține psihic în viața lor cotidiană, când emoțiile parcă sunt de nestăvilit.
La final au primit premii și diplome că o recunoaștere a implicării și însușirii de noi obiceiuri de viață.
Despre importanța și utilitatea atelierului ne-au relatat chiar copiii: “E nevoie să vorbești despre emoțiile tale și să te descarci. Am avut cu cine să vorbesc”, spune Fatima, participant atelier.
Asociația Evandra. 66 de cărți pentru lectură zilnică
Copiii clasei a șasea, au primit în dar, din partea Asociației Evandra și a partenerilor de fapte bune și 66 de cărți pentru lectură zilnică.
“Revenim cu bucurie și iubire de fiecare dată la acești copii din mediul rural, care ne surprind cu sinceritatea lor, cu dorința de mai bine. Ne place înclinația lor de a fi ei, fără prea multe filtre. Am identificat nevoia lor de transformare și de evoluție și clar ne vom implica să îi sprijinim să își modifice modul de viață într-unul potrivit vârstei și aspirațiilor lor.
Obiectivul Asociației Evandra cu aceste ateliere este ca, pas cu pas să îi inspirăm pe copii și părinți în a face mai bine pentru ei în fiecare zi și că educația este cel mai bun pașaport pentru această călătorie care se numește viață! Credem cu tărie în schimbarea lucrurilor sub influența acceptării, ascultării și a iubirii. Suntem recunoscători cadrelor didactice implicate, coordonatorului activităților atelierului și partenerilor care ne susțin demersurile”, a afirmat Mihaela Ianole, președinte Asociația Evandra.
Citește și Asociația Evandra a organizat atelierul de dezvoltare personală ”ȘTIU CINE SUNT!”