Asociatia Producatorilor de Materiale de Constructii din Romania

Stagii de practică pentru studenți- un prim pas către integrarea pe piața forței de muncă din industria construcțiilor

20.11.2018

Asociația Producătorilor de Materiale de Construcții din România a anunțat lansarea proiectului „Stagii de practică pentru studenți- un prim pas către integrarea pe piața forței de muncă din industria construcțiilor și cea a producției materialelor pentru construcții eficiente energetic și cu impact redus asupra mediului- PROEFICIEN”.

Proiectul este implementat în parteneriat cu Asociația Breasla Constructorilor Ieșeni.

Asociația Producătorilor de Materiale de Construcții din România. Ce presupune proiectul?

Programul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, Componenta 1 ”Stagii de practică elevi și studenți în sectorul agroalimentar, industrie și servicii”.

Partenerii proiectului vor organiza joi, 22 noiembrie 2018, începând cu ora 10:30, prima conferință de diseminare din cadrul proiectului. Evenimentul va avea loc în Amfiteatrul Facultății de Construcții și Instalații (corp Instalații), Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași.

Asociația Producătorilor de Materiale de Construcții din România. Obiectivul proiectului

Obiectivul proiectului este reprezentat de creșterea numărului absolvenților de învățământ terțiar universitar care își găsesc un loc de muncă urmare a accesului la activități de învățare, la un potențial loc de muncă, în sectoare legate de Eco-nano-tehnologii și materiale avansate, precum și energie și management de mediu, dezvoltând potențialul competitiv existent în aceste sectoare în județul Iași și întreaga regiune Nord Est.

Asociația Producătorilor de Materiale de Construcții din România. Scopul proiectului

Prin urmare, scopul proiectului este proiectarea și implementarea unor stagii de practică adresate studenților din facultățile tehnice, în strânsă colaborare cu agenții economici din teritoriu, interesați de valorizarea potențialului competitiv al firmei prin resurse umane bine calificate și instruite conform nevoilor de specializare existente.

Grupul țintă este format din 270 de studenți înscriși la programele de licență sau de masterat în cadrul facultăților Universității Tehnice Gheorghe Asachi din Iași, universitate partener în cadrul proiectului, respectiv: Facultatea Construcții și Instalatii, Facultatea Știința și Ingineria Materialelor și Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului.

Cu ajutorul programului ”Stagii de practică pentru studenți – un prim pas către integrarea pe piața forței de muncă din industria construcțiilor și cea a producției materialelor pentru construcții eficiente energetic și cu impact redus asupra mediului- PROEFICIEN” se vor oferi măsuri integrate pentru grupul țintă. Acestea vizează sprijin prin informare și orientare de către personalul academic și partenerii proiectului în cadrul unor sesiuni de orientare și consiliere, dar și de servicii suport precum participarea la un stagiu de practică la agenții economici din teritoriu, ce activează în domeniul construcții/materiale pentru construcții.

Asociația Producătorilor de Materiale de Construcții din România. Printre rezultatele anticipate ale proiectului se numără:

  • 350 studenți informați privind activitățile proiectului
  • 270 studenți selectați pentru participare la stagiile de practică la angajator
  • 200 studenți care dobândesc o calificare la încetarea calității de participant
  • 120 studenți care își găsesc un loc de muncă la încetarea calității de participant
  • 50 studenți care urmează studii/cursuri de formare la încetarea calității de participant

Valoarea totală a proiectului este de 2.054.120,92 lei. Din suma totală, valoarea cofinanțării UE este de 1.746.002,78.

Durata de implementare este de 24 de luni (06.2018 – 07.2020).

Citește și Un nou ansamblu rezidențial de lux în zona Unirii

 

Citiți și despre:

3 păreri la “Stagii de practică pentru studenți- un prim pas către integrarea pe piața forței de muncă din industria construcțiilor

  1. Pingback: Revista presei - stiri afaceri - Stagii de practică pentru studenți- un prim pas către integrarea pe piața forței de muncă din industria construcțiilor

  2. Pingback: Piata cimentului din Romania. Consiliul Concurentei | Jurnalul de Afaceri

  3. Pingback: Wizz Air curse Cluj - Lyon. Anuntul companiei aeriene | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.