Stiri: Retail

Auchan preia magazinele din benzinariile Petrom

Auchan preia magazinele din benzinăriile Petrom

25.07.2019

Auchan va prelua magazinele din cadrul benzinăriilor Petrom. Consiliul Concurenţei a anunțat că a autorizat tranzacţia prin care Auchan România SA preia magazinele destinate comercializării produselor alimentare şi non-alimentare din staţiile Petrom.

Auchan preia magazinele din benzinăriile Petrom. Despre rețeaua Auchan în România

Auchan România este membră a grupului Auchan Holding SA, principalul obiect de activitate fiind comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun. În țara noastră, Auchan îşi desfăşoară în prezent activitatea prin:

  • 33 hipermarketuri
  • 22 magazine de proximitate MyAuchan

Auchan preia magazinele din benzinăriile Petrom. Despre OMV Petrom Marketing

OMV Petrom Marketing SRL are ca obiect principal de activitate „Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate”. Compania comercializează prin intermediul staţiilor de distribuţie Petrom şi produse alimentare, băuturi alcoolice şi răcoritoare, produse pe bază de tutun, precum şi diverse servicii legate de restaurant, snack-bar etc.

Ce spun reprezentanții Consiliului Concurenței?

În urma analizei acestei concentrări economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea propusă nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă. Acest lucru se va întâmpla după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Citește și Spitalul Universitar de Urgență București devine prima unitate medicală din București cu propriul heliport la standarde internaționale. Investiția se ridică la 800.000 de euro și a fost susținută în totalitate de MaxBet.