Stiri: Sanatate

Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

Prima unitate medicală din București cu propriul heliport

25.07.2019

Spitalul Universitar de Urgență București devine prima unitate medicală din București cu propriul heliport la standarde internaționale. Investiția se ridică la 800.000 de euro și a fost susținută în totalitate de MaxBet.

Spitalul Universitar de Urgență București. O premieră

Heliportul Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB) reprezintă o premieră pentru unitățile medicale din București. Construcția este realizată pe Blocul Operator Central al Spitalului Universitar de Urgență București.

O altă premieră pentru unitățile medicale din Capitală este reprezentată de faptul că elicopterele medicale vor beneficia de două culoare de zbor. Acest lucru se va întâmpla inclusiv pe timp de noapte.

Elicopterele medicale de urgență vor putea ateriza indiferent de momentul zilei. Astfel, cazurile medicale vor fi preluate de specialiștii Unității de Primiri Urgențe (UPU).

Spitalul Universitar de Urgență București. Pacienții vor fi transportați direct în UPU

Odată cu noul heliport – amplasat pe Blocul Operator Central – pacienții vor fi transportați direct în Unitatea de Primiri Urgențe cu ajutorul unui lift și al unui culoar suprateran, ambele investiții fiind de asemenea susținute financiar în integralitate de MaxBet.

Spitalul Universitar de Urgență București. 800.000 de euro

Investiția de 800.000 de euro realizată de MaxBet va oferi o șansă în plus pacienților aflați în stare gravă și foarte gravă. Acest lucru se realizează prin scurtarea timpului în care ajung la camera de gardă.

Platforma heliportului are o structură metalică formată din rigle tip grinzi din oțel și stâlpi zăbreliți. De asemenea, aceasta este dotată cu:

  • jgheaburi și plase de siguranță,
  • instalație electrică de balizaj,
  • marcaje luminoase,
  • echipamente de salvare, protecție și de stingere a incendiilor.

ABC Development Aviation este proiectantul și managerul de proiect al heliportului. Compania este specializată în construcția de heliporturi medicale și civile.

Spitalul Universitar de Urgență București. Data de finalizare a proiectului

Data de finalizare a proiectului este estimată pentru finalul lunii august – urmând ca punerea în funcțiune să se realizeze în această toamnă.

„Acest proiect, unic în București, este o dovadă că se poate. Pentru noi, medicii, cei care am jurat să salvăm vieți, acest proiect este un vis care va deveni realitate și îi mulțumesc încă o dată sponsorului nostru. În 2018, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Universitar au fost transferați cu elicopterul peste 200 de pacienți din toată țara, iar fiecare secundă este vitală în salvarea acestor oameni. Noul heliport ne va permite să preluăm și mai multe cazuri grave care vor putea beneficia de îngrijiri medicale avansate în Spitalul Universitar. Practic, avem un colectiv medical înalt specializat (medici, asistente medicale, infirmiere, brancardieri etc), iar în curând vom avea și cel mai modern heliport din țară. Este un proiect de succes care stabilește un nou standard de performanță în sistemul sanitar românesc”, a declarat dr. Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgență București.

Spitalul Universitar de Urgență București.  Ce spun reprezentații MaxBet

”Este un proiect de suflet pentru noi, un proiect în urma căruia avem garanția că alături de locuitorii Capitalei vor beneficia pacienți din întreaga țară. Pentru MaxBet implicarea activă în viața comunității, cu precădere în sistemul sanitar a devenit o misiune prioritară manifestată în proiecte de diverse anverguri începând cu anii 2009-2010. Perseverența, implicarea și responsabilitatea socială sunt atribute ale oamenilor care lucrează în compania noastră. Aceastea se perpetuează în timp de mai mult de 15 ani, iar acum, mai mult ca oricând sunt elementele care ne definesc”, a declarat Gherghina Ionescu, administrator MaxBet.

O altă investiție CSR derulată de MaxBet la Spitalul Universitar de Urgență București a constat în amenajarea și dotarea Centrului de Pretransplant de celule stem. Acolo sunt pregătiți pacienți cu leucemie în vederea transplantului medular. Investiția are o valoare de 200.000 euro.

Citește și Dominic Bruynseels părăsește FIRST BANK. Motivul?