Stiri: Retail

Balkan eCommerce Summit 2024

Balkan eCommerce Summit 2024: Principalele provocări ale magazinelor online

21.03.2024

Balkan eCommerce Summit 2024. Principalele provocări pentru magazinele online din CEE legate de vânzările internaționale sunt gestionarea livrărilor (33%), managementul operațional (18%) și traducerea și localizarea (12%), conform unui studiu co-dezvoltat de Mediapost Hit Mail Bulgaria alături de partenerii eCommerce Academy, organizatori ai Balkan eCommerce Summit.

Marketplace-urile, o modalitate eficientă de a testa piețe străine

Peste jumătate dintre magazinele online din CEE doresc să vândă internațional, iar marketplace-urile sunt văzute ca o modalitate eficientă de a testa piețe străine.

Principalele motive pentru care magazinele online din CEE aleg un marketplace sunt: absența costurilor suplimentare de marketing (26%), eficiența în testarea piețelor noi (20%) și ușurința gestionării vânzărilor (18%).

„Magazinele online își pot verifica potențialul produselor prin listarea lor atât pe marketplace-uri locale, cât și pe cele internaționale. Dacă există suficienți clienți pentru categoria de produse în marketplace, vor veni și comenzile. În acest fel, afacerile câștigă experiență directă cu regulile și cerințele de conformitate pe care le au, de obicei, marketplace-urile, dar și o lecție valoroasă despre cum să vândă online pe canale noi. Evoluția vânzărilor online, tendințele și multe alte informații valoroase vor fi disponibile în cadrul celui mai mare eveniment regional din domeniu pe care îl vom găzdui la Sofia în luna aprilie – Balkan eCommerce Summit,” a declarat Nikola Ilchev, fondatorul eCommerce Academy și Balkan eCommerce Summit.

Balkan eCommerce Summit 2024. Perspective noi în sectorul de eCommerce

Balkan eCommerce Summit 2024 este un forum de două zile ce va avea loc la Arena Sofia, Bulgaria, pe 4 și 5 aprilie 2024. Evenimentul va aduce perspective noi sectorului de eCommerce din regiunea Balcanilor, cu peste 2.000 de invitați așteptați, 150 de expozanți și 20 de vorbitori din întreaga lume.

Obiectivul evenimentului este de a crea o platformă pentru dezvoltare accelerată și de a încuraja parteneriatele între companiile de e-commerce din regiunea Balcanilor, oferind un nou punct de pornire pentru creșterea lor.

eCommerce Academy reprezintă o comunitate de comercianți, magazine online, furnizori și experți în eCommerce, fondată în Bulgaria în 2016.

Printre alte evenimente relevante în industrie, eCommerce Academy va organiza, pentru al treilea an consecutiv, Balkan eCommerce Summit în Sofia, 4-5 aprilie.

Citește și Modernizarea infrastructurii: Localităţi din 33 de judeţe primesc finanţare pentru 65 de noi investiţii