BETAK a înregistrat vânzări record la începutul acestui an

01.11.2020

Vânzările companiei au crescut cu 21% față de perioada similară a anului 2019, diferența provenind din creșterea volumelor de vânzare la parapete de protecție și confecții metalice. BETAK SA, companie cu capital integral privat, reprezintă cel mai mare producător din România și un jucător de marcă în piața europeană de profil pe segmentul conductori sub formă de bandă sau rotund, electrozi de împământare și alte componente ale instalațiilor electrice care au rolul de a disipa în sol suprasarcinile electrice și descărcările accidentale de tensiune, fulgerele și trăsnetele. Totodată, BETAK SA este un important producător de parapet de protecție stradală și de structuri metalice diverse.

În ultimii doi ani de activitate, compania a înregistrat o evoluție favorabilă, în condițiile în care primele nouă luni din acest an au fost cele mai bune din istoria BETAK. Acest lucru s-a reflectat în vânzările înregistrate de companie, care au crescut cu 20,4% față de 2018 și cu 21% față de 2019. Diferența provine în principal din creșterea volumelor de vânzare la parapete de protecție și confecții metalice, care au înregistrat o creștere cu 112,8%, respectiv cu 57,8% față de 2019.

În primele 9 luni din 2020, compania a înregistrat o creștere de 14% față de aceeași perioadă a anului trecut la vânzările de conductor de împământare pe piețele tradiționale: Germania, Austria, Cehia, Slovacia, Slovenia, Bulgaria, Italia, Portugalia, Ungaria și Republica Moldova

„Compania se bucură în continuare de o foarte bună reputație datorită seriozității în relațiile cu clienții, dar și de un prestigiu deosebit conferit de înalta clasă tehnică și organizatorică”, ne-a declarat Dna. Simona Canea, Director Comercial BETAK.

În momentul de față, cele mai bine vândute produse din portofoliul companiei sunt reprezentate de banda zincată și conductorii rotunzi zincați, precum și de parapeții de protecție și confecțiile metalice. Banda zincată și conductorii rotunzi zincați contribuie în proporție de 60% la cifra de afaceri a companiei, în timp ce parapeții de protecție și confecțiile metalice au o contribuție de 30%.

BETAK, o companie de înaltă clasă tehnică și organizatorică

Prestigiul deosebit de care se bucură compania este conferit de înalta clasă tehnică și organizatorică, materializată în certificări, brevete de invenție, modele industriale și mărcile obținute.

Cele mai noi produse dezvoltate și lansate pe piață fac parte din gama de electrozi de împământare ROL X. Dezvoltarea lor s-a făcut prin diversificarea sistemului de cuplare la instalație, de exemplu electrozi cu cuplă rapidă care se pot utiliza pentru toate tipurile de conductori și nu necesită sudare în șantier. La portofoliul de produse dezvoltate se adaugă și cele bazate pe o tehnică inovatoare, precum electrozii multistrat M ROL X.

Electrozii de împământare sunt componente ale instalațiilor electrice, respectiv ale prizelor de pământ, și au rolul de a disipa în sol suprasarcinile electrice și descărcările accidentale de tensiune. Electrozii de împământare sunt realizați dintr-un profil metalic ROL X, conceput, proiectat și fabricat în BETAK, și sunt protejați anticoroziv prin zincare termică.

Electrozii de împământare sunt realizați dintr-un profil metalic ROL X, conceput, proiectat și fabricat în BETAK

Capacitatea anuală de producție BETAK SA este de 14.000 de tone. Producția companiei se îndreaptă și către export, sector al activității în care, în primele nouă luni de activitate din acest an, s-a înregistrat o creștere cu 14% față de aceeași perioadă a anului trecut pe piețele tradiționale. Din această categorie fac parte Germania, Austria, Cehia, Slovacia, Slovenia, Bulgaria, Italia, Portugalia, Ungaria și Republica Moldova.

În plus, activitatea companiei s-a extins și în Belarus, chiar dacă exportul este încă în standby, având în vedere situația politică existentă.

Evoluția vânzărilor BETAK

BETAK a început anul 2020 extrem de favorabil, înregistrând vânzări record pentru această perioadă din an, în primul trimestru al anului. Compania a înregistrat un recul de aproximativ 8% în cel de-al doilea trimestru, situație ce a survenit în luna aprilie 2020, pe durata stării de urgență, când o parte dintre clienții BETAK și-au suspendat temporar activitatea. Cu toate acestea, vânzările s-au redresat începând cu luna mai, ceea ce a dus la o revenire absolut spectaculoasă a vânzărilor, care au depășit cu peste 6% vânzările din trimestrul 1.

BETAK SA a început anul 2020 extrem de favorabil, înregistrând vânzări record pentru această perioadă din an, în primul trimestru al anului

Cu toate acestea, vânzările companiei ar fi putut atinge cote mai bune, cu condiția să nu apară problema legată de lipsa oțelului din piață. BETAK a fost afectată, la fel ca multe alte firme, de întârzieri în livrarea comenzilor pentru aproape întreaga gamă de produse din oțel. Această situație continuă și în prezent și este întâlnită la toate laminoarele europene, situație care duce evident la căutarea unor alternative care, din păcate, s-au dovedit a fi puține și scumpe.

„În mod sigur, rezultatele obținute din vânzări ar fi fost mai bune dacă nu ne-am fi lovit de o problemă majoră: lipsa oțelului în piață. Ne-am confruntat cu întârzieri de 4-6 săptămâni la livrarea comenzilor confirmate de furnizorii noștri pentru aproape întreaga gamă de produse din oțel pe care le achiziționăm. Întârzierile s-au înregistrat și se înregistrează încă, pe fondul pandemiei, la toate laminoarele europene, astfel că alternativele sunt puține și scumpe”, precizează Dna. Canea.

Modificările de preț de pe piața oțelului au o inerție de câteva săptămâni

Susținerea producției s-a făcut cu eforturi mari din partea BETAK și uneori rezultatele nu au fost cele scontate. Lipsa oțelului în piață și dublarea prețului la minereul de fier au dus la creșteri accelerate ale prețurilor tuturor produselor din oțel. Aceasta este tendința actuală la nivelul pieței oțelului, dar produsele companiei BETAK, fiind distribuite pe piețe total diferite, generează modificări de preț cu o inerție de câteva săptămâni.

Calitatea produselor și serviciilor BETAK este garantată prin aplicarea unor proceduri impuse de sistemul de management integrat calitate-mediu-sănătate și securitate ocupațională și de certificarea execuției structurilor metalice în conformitate cu cele mai exigente standarde

În prezent, compania operează cu o echipă de 220 de persoane. Fiecare membru al echipei joacă un rol deosebit de important în calitatea produselor și serviciilor, care sunt garantate prin aplicarea unor proceduri impuse de sistemul de management integrat calitate-mediu-sănătate și securitate ocupațională, precum și de certificarea execuției structurilor metalice în conformitate cu cele mai exigente standarde.

În ceea ce privește cifra de afaceri a companiei, aceasta a evoluat de la 10 milioane de euro în 2018, la 10,5 milioane de euro în 2019, marcând o creștere cu 5%, ajungând în prezent la 11,2 milioane de euro, conform estimărilor Dnei. Simona Canea, Director Comercial BETAK.

 

Citiți și despre:

O părere la “BETAK a înregistrat vânzări record la începutul acestui an

  1. Pingback: BETAK a înregistrat vânzări record la începutul acestui an – Reporter

Comentariile nu sunt permise.