Stiri: Companii

Valentine’s Day 2021

AHK România deschide un birou în Cluj Napoca

28.09.2018

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) deschide un birou în Cluj-Napoca. Decizia vine după mai bine de 15 ani de activitate de succes în România, prin biroul în București, unde lucrează 21 de angajați.

„AHK Transylvania Office va oferi companiilor din Transilvania accesul direct la comunitatea noastră dinamică și inovativă și va sprijini companiile din regiune în activitățile lor”, a declarat Sebastian Metz, director general și membru în Consiliul Director.

Birou Cluj-Napoca AHK România: Probleme regionale

Dragoș Anastasiu, Președintele AHK România, spune că noul birou va ajuta ca problemele care apar la nivel regional sa fie mai bine înțelese.

„Ne vom implica și vom susține companiile atât prin grupurile de lucru înființate în cadrul AHK România, cât și prin colaborarea cu alte organizații, atunci când este nevoie de comunicarea directă cu instituțiile publice”, a adăugat acesta.

Birou Cluj-Napoca AHK România: 435 de firme germane în Cluj

A fost ales Clujul pentru că este un bun punct de pornire pentru intensificarea activităților din regiune.

„Fiind un oraș universitar cu tradiție în România, Clujul are un renume excelent. Este situat central și are o importanță deosebită pentru economia germană. Din cele 7.500 de companii germane active în România, 435 sunt situate în județul Cluj (6%)”, a spus Florin Sabou, membru în Consiliul Director AHK România și director general al unei companii germane cu sediul în Cluj.

Birou Cluj-Napoca AHK România: Un oraş conectat

Pentru investitorii germani, un alt motiv este reprezentat de faptul că orașul este foarte bine conectat la Europa. În plus, Clujul are o administrație locală activă, dar și o comunitate de afaceri inovatoare și dinamică.

Biroul AHK din Cluj are drept obiectiv sesizarea aspectelor economice importante pentru regiunea Transilvania. De asemenea, îşi propune să dezbată aceste aspecte împreună cu toţi actorii implicați în viața economică.

„Considerăm că este utilă găsirea de soluții care să ducă la creșterea disponibilității forței de muncă și care să promoveze sistemul de învățământ dual”, precizează reprezentanţii Camerei de Comerţ Româno-Germane.

Aceştia spun că au, totodată, ca obiectiv intensificarea parteneriatului cu mediul privat și cel universitar. Scopul acestor colaborări este de a crea în România noi activități în domeniul cercetare-dezvoltare.

AHK a mai arătat că un alt subiect important îl constituie provocările privind dezvoltarea urbană şi managementul orașelor. În prezent, multe dintre administraţiile locale se confruntă cu o serie de probleme.

Birou Cluj-Napoca AHK România: Un semnal pozitiv

Reprezentanții Camerei de Comerţ sper că deschiderea noului birou să fie un semnal pozitiv pentru investitori.

„Sperăm că deschiderea AHK Transylvania Office la Cluj-Napoca va fi un semnal pozitiv pentru investitorii germani, că demonstrează faptul că regiunea este atractivă, iar biroul AHK de aici va fi la fel de util și pentru firmele locale care vor sa se internaționalizeze, în special către Germania” conform sursei citate.

Citeşte şi Programul wireless în şcoli: Ministerul Educaţiei anunţă o investiţie de 210 milioane lei