Cu o producție lunară de peste 1.200 de tone, compania reprezintă principalul furnizor al celor mai mari lanțuri de retail din România. BOGLAR CHAMP a fost înființată în anul 2002, cu capital privat integral, și este cea mai mare companie de cultivare a ciupercilor din România. Fondatorii săi nu doar că au investit multă muncă, experiență și bani în dezvoltarea companiei, dar, recunoscând potențialul culturii ciupercilor încă de la începutul anilor 2000, au introdus și în România cele mai avansate tehnologii din acest sector de activitate existente la acea vreme.
În prezent, unitatea de producție are o capacitate lunară de peste 1.200 de tone, ceea ce înseamnă că BOGLAR CHAMP reprezintă principalul furnizor al celor mai mari lanțuri de retail din România. Produsele ajung astfel în fiecare colț al țării, dar și peste hotare, din moment ce compania livrează și pentru export, misiunea BOGLAR CHAMP fiind aceea de a promova super-alimentele pe care le produce și de a oferi servicii de calitate clienților. scopul principal este acela de a crește continuu productivitatea, introducând tehnologii inovatoare, dar și stabilind noi parteneriate solide și de încredere.
În prezent, unitatea de producție are o capacitate lunară de peste 1.200 de tone, ceea ce înseamnă că BOGLAR CHAMP SRL reprezintă principalul furnizor al celor mai mari lanțuri de retail din România
„De la înființare, principalul nostru domeniu de activitate a fost cultivarea champignonului în județul Sălaj, în satul Nușfalău. Suntem remarcați ca fiind din sectorul agroalimentar european și global unul dintre cei mai mari producători de champignon și pleurotus fără substanțe chimice”, ne-a declarat dl. Németi Gergely, Administrator BOGLAR CHAMP.
Un proces constant de îmbunătățire a activității
Pentru a-și păstra poziția în piață, BOGLAR CHAMP urmează o strategie caracterizată prin extinderea suprafețelor de cultivare și îmbunătățirea constantă a proceselor tehnologice. Încă de la începutul activității, compania s-a concentrat pe producția de ciuperci fără chimicale, iar pentru o perioadă destul de îndelungată a fost singura companie din acest domeniu de pe piața internă. BOGLAR CHAMP implementează protocoale stricte de lucru care presupun dezinfectarea încăperilor de creștere cu abur, deoarece această tehnologie este perfect potrivită pentru a preveni, chiar și fără substanțe chimice, reproducerea bacteriilor și răspândirea diferitelor boli. În final, scopul final rămâne acela de a oferi un produs sănătos pentru consumatori.
Totodată, compania realizează investiții constante în modernizare și utilizarea tehnologiilor de vârf în procesul de producție. De exemplu, într-un mod unic, cea mai mare parte a produsului este răcită în decurs de o oră după recoltarea ciupercii, astfel încât BOGLAR CHAMP poate garanta un nivel înalt și o calitate stabilă. Un alt factor care garantează prospețimea și calitatea produselor este că, după clasificare și ambalare, produsele sunt livrate cu propriul parc de vehicule.
Pentru a-și păstra poziția în piață, BOGLAR CHAMP urmează o strategie caracterizată prin extinderea suprafețelor de cultivare și îmbunătățirea constantă a proceselor tehnologice
Pe lângă ciupercile champignon, compania pune la dispoziție și un sortiment bogat de ciuperci pleurotus, oferind produse de calitate excelentă, într-o varietate de pachete disponibile. Ciupercile champignon albe sunt de primă clasă, gustoase, cu conținut ridicat de nutrienți, în diverse pachete.
„Aceste ciuperci de înaltă calitate sunt cultivate în conformitate cu standarde de igienă deosebit de ridicate și sunt produse fără substanțe chimice. Utilizăm în producție cea mai modernă tehnologie existentă pe piață, tehnologia olandeză! Toate utilajele, halele de producție sunt de ultimă generație”, afirmă Administratorul companiei.
Un portofoliu variat de produse
Ciupercile champignon brune sunt mai crocante, însă păstrează gustul inedit al ciupercilor de pădure. Acestea sunt cultivate cu atenție sporită, într-un mediu fără chimicale. Ciupercile mici sunt ideale pentru salate, iar pălăriile celor mari pot fi preparate pe grătar. Ciupercile pleurotus au un gust dulceag și pot fi folosite în prepararea multor mâncăruri, deoarece gustul lor este intens și extrem de delicios.
Totodată, compania pune la dispoziție și amestecuri extrem de gustoase de ciuperci, care pot fi cele mai bune ingrediente din bucătărie pentru prepararea oricărui fel de mâncare cu ciuperci. Aceste amestecuri conțin ciuperci champignon albe și brune și ciuperci pleurotus, care conferă un gust aparte.
Compania pune la dispoziție și amestecuri extrem de gustoase de ciuperci, care pot fi cele mai bune ingrediente din bucătărie pentru prepararea oricărui fel de mâncare cu ciuperci
„Cultivarea ciupercilor este o activitate care necesită atenție și angajament, o activitate pe care o desfășurăm acum cu cunoștințele și experiența a douăzeci de ani, sub supravegherea celor mai mari institute de certificare, spre satisfacția partenerilor noștri”, menționează reprezentantul BOGLAR CHAMP.
20 de ani de activitate și experiență
Producerea de compost de înaltă calitate reprezintă coloana vertebrală a succesului unei companii specializate în cultivarea ciupercilor, asigurând condițiile ideale pentru creșterea sănătoasă și abundentă a acestora. Astfel, întrucât producerea compostului reprezenta ultima verigă lipsită, ca cercul de producție să fie închis, compania a investit în achiziția unei companii de acest tip, pentru a „controla” astfel întregul proces de producție.
Această achiziție vine și pentru a marca un moment important din evoluția companiei, întrucât recent, BOGLAR CHAMP a sărbătorit cea de-a douăzecea aniversare în septembrie 2022, într-un cadru festiv desfășurat chiar la sediul din Nușfalău.
BOGLAR CHAMP a sărbătorit cea de-a douăzecea aniversare a companiei în septembrie 2022, într-un cadru festiv desfășurat chiar la sediul din Nușfalău
„Printre evenimentele deosebite care au avut loc în acea seară memorabilă, unul dintre cele mai importante momente a fost cel legat de inaugurarea noului departament al companiei noastre. Acest moment a reprezentat nu doar o etapă semnificativă, ci și o confirmare a angajamentului nostru în continuă dezvoltare și inovație. Într-o lume în continuă schimbare, am făcut un pas hotărât în direcția construirii unui viitor solid și promițător pentru compania noastră și pentru toți cei cu care colaborăm”, precizează Németi Gergely.
BOGLAR CHAMP și comunitatea locală
BOGLAR CHAMP a considerat întotdeauna că este deosebit de important să sprijine comunitatea locală și să continue să acorde o atenție deosebită inițiativelor, proiectelor și programelor importante pentru comunitatea locală din județul Sălaj și din Transilvania, de la sfera socială până la viața sportivă.
„Continuarea donației și a sprijinirii este firească pentru noi, deoarece am crescut din această comunitate și returnăm o parte din profiturile noastre acestei comunități. Toate acestea nu ar fi posibile fără o comunitate de muncă puternică, coerentă, colegială, parteneriate pe termen lung, bine fundamentate cu obiective și valori comune. Vă mulțumim pentru încredere – vom lucra împreună și în continuare!”, mai spune Administratorul societății, Németi Gergely.
BOGLAR CHAMP a considerat întotdeauna că este deosebit de important să sprijine comunitatea locală și să continue să acorde o atenție deosebită inițiativelor, proiectelor și programelor importante pentru comunitatea locală
În 2022, BOGLAR CHAMP și-a mărit și mai mult suprafața de producție, astfel încât să poată crește producția în funcție de comenzi, dar a achiziționat și o firmă de producere a compostului în Ungaria, un pas important în asigurarea de materia primă necesară producției. În plus, celor 400 de angajați din acest moment li se vor adăuga în curând noi colegi, în condițiile în care, de la an la an, datorită investițiilor în companie, situația financiară a firmei urmează un trend marcat ascendent.
Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/naturevo-ajuta-fermierii-sa-devina-mai-eficienti-si-mai-competitivi/