Agricultura

Naturevo

NATUREVO ajută fermierii să devină mai eficienți și mai competitivi

01.09.2023

Prin măsuri strategice și abordare axată pe calitate și relevanță, compania și-a consolidat poziția ca un partener serios pentru fermierii din România. Încă de la înființare, NATUREVO a evoluat într-un mod sănătos, însă în ultimul an, compania a înregistrat o evoluție semnificativă în ceea ce privește parteneriatele cu fermierii și dezvoltarea segmentelor de business care plasează echipa NATUREVO ca un partener de nădejde pentru fermierii români.

Astfel, compania și-a consolidat reputația de partener strategic și de încredere pentru fermieri prin dezvoltarea unor servicii esențiale pentru o agricultură performantă. În 2022, compania a achiziționat Laboratorul MINEAR, care ulterior a fost utilat cu instrumente de ultimă generație, echipamente de prelevare și o echipă bine pregătită și deschisă pentru colaborări cu fermierii. Cu experiență dobândită de la partenerul Compo Expert, NATUREVO va livra în viitorul apropiat cea mai performantă uree protejată – Nexur, din cadrul propriei unități de producție.

NATUREVO și-a consolidat reputația de partener strategic și de încredere pentru fermieri prin dezvoltarea unor servicii esențiale pentru o agricultură performantă

Totodată, NATUREVO pune în continuare accent pe adaptarea programelor integrate pentru culturi.

„În acest sens,  NATUREVO a introdus în portofoliul propriu diverse produse pentru dezvoltarea programele de cultură, astfel încât să diminuăm pe cât posibil efectele negative cauzate de schimbările climatice. Printre cele mai noi produse integrate în programele pentru culturi enumerăm: Basfoliar Kelp O, fertilizanți de sol din gama NovaTec, Sulfoprill ș.a. Aceste noi programe de cultură au atras atenția fermierilor preocupați de creșterea producțiilor cu soluții sustenabile”, ne-a declarat domnul Ioan Enoiu, Fondator NATUREVO.

Comunicarea permanentă cu fermierii parteneri, o componentă esențială

Prin intermediul echipei de vânzări și prin intermediul platformelor online și a rețelelor de socializare, NATUREVO a păstrat și chiar a îmbunătățit relația cu partenerii și colaboratorii săi. Succesul înregistrat în ultimul an este, în mare parte, rezultatul muncii unei echipe dedicate și încrezătoare în produsele pe care le recomandă și în efectele benefice pe care acestea le aduc atât plantelor, cât și fermelor, dar mai ales rezultatul creșterii gradului de satisfacție a clienților.

Prin aceste măsuri strategice și abordare axată pe calitate și relevanță, NATUREVO și-a consolidat poziția de partener serios pentru fermierii din România și a înregistrat o creștere semnificativă în popularitate, care i-a adus succes în ultimul an.

NATUREVO și-a consolidat poziția de partener serios pentru fermierii din România și a înregistrat o creștere semnificativă în popularitate, care i-a adus succes în ultimul an

Portofoliul de produse NATUREVO

În continuare, NATUREVO se bazează pe parteneriate strategice atât cu fermierii, cât și cu furnizorii de produse, astfel că în fiecare sezon agricol sunt adoptate noi tehnologii, noi produse care să susțină eficiența programelor integrate aplicate culturilor.

WETCIT NEO – este noua variantă a adjuvantului comercializat de NATUREVO de ceva vreme. Această nouă variantă presupune un produs mai bine adaptat cerințelor fermierilor și care are o eficiență sporită în aceste condiții de mediu. Principala diferență constă în înlocuirea tehnologiei OROWET, bazată pe ulei de portocale, cu tehnologia ORONEO, care combină mai multe uleiuri naturale, extrase din plante. Această tehnologie nouă este mult mai fiabilă, eficientă și sigură.

AltincoAmintim și de Basfoliar Triple Flo – cel mai bun mix foliar, cu o concentrație ridicată de zinc, mangan și cupru, Basfoliar CombiStipp SL – un fertilizant foliar pe bază de calciu și azot lichid, cu microelemente, Calsia – un produs pe bază de calciu ce se asimilează foarte ușor, KYTOS – o pudră solubilă de chitosan 100%, un produs ce deține certificat ecologic, dar și de FORTIG – insecticid, acaricid, pe bază de extract de urzică și FORSETI – o alternativă naturală pentru controlul populațiilor de tripși.

NATUREVO se bazează pe parteneriate strategice atât cu fermierii, cât și cu furnizorii de produse

„Am completat gama de fertilizanți de sol NovaTec, iar pentru această toamnă avem soluții complexe de fertilizare a solului pentru înființarea culturilor de rapiță și cereale. Pe lângă fertilizantul de bază – NovaTec Classic – 12.8.16 +9S +3Mg, am introdus 3 formule noi, cu concentrații diferite: NovaTec 13-26-5, NovaTec 14-22-7, NovaTec 14-28. Și un produs care va fi foarte bine implementat în România – Sulfoprill – un produs pe bază sulfat și carbonat de calciu micronizat și ulterior granulat”, precizează domnul Ioan Enoiu.

Produsele din portofoliul companiei, utilizate la momentul corect, sunt cele care au confirmat de fiecare dată: Gama Basfoliar, Kerafol, Copfort, gama NovaTec, gama Nexur – uree protejată, Rootip – stimulatorul pentru înrădăcinare. Un alt produs care a beneficiat de o creștere spectaculoasă este produsul Calciprill – fertilizantul și amendamentul pentru solurile acide, pe bază de carbonat de calciu micronizat și apoi granulat.

Produsele vedetă din ultimul an

Produsele care își păstrează poziția și chiar au crescut în volumul vânzărilor realizate sunt:

  • Kerafol, un produs pe bază de aminoacizi esențiali, foarte eficient în diminuarea stresului cauzat de factorii abiotici, un activator de creștere și un excelent cicatrizant. Fermierii care au folosit Kerafol în tratamentele fitosanitare au remarcat o rezistență îndelungată a plantelor împotriva secetei. Kerafol se poate folosi de la tratamentul semințelor, până la recoltare.
  • Basfoliar 36 Extra SL – un fertilizant foliar ce are la bază 3 tipuri de azot + magneziu + oligoelemente. Acest produs oferă o dezvoltare semnificativă plantelor și o creștere a randamentului la toate culturile unde este aplicat.
  • Copfort, anul acesta a reprezentat soluția de bază în tratamentul culturii de floarea soarelui. Cuprul complexat cu acid gluconic este o soluție eficientă pentru prevenția agenților patogeni care fac probleme în această cultură.
  • NovaTec Classic, fertilizantul complex și complet, pe bază de NPK, micro și oligoelemente, cu inhibitor de nitrificare, este varianta eficientă pentru fertilizarea solurilor. Este recomandat pentru toți fermierii care vor să mențină și chiar să crească fertilitatea solurilor pe care le lucrează.

Agricultura performantă se realizează doar prin știință

Anul 2022 nu a fost un an agricol foarte bun și nici producțiile culturilor de grâu, rapiță și orz din recolta acestui an nu sunt satisfăcătoare. În trecut, se înregistra un an agricol prost la fiecare 4-5 ani agricoli buni. Acum situația este invers, fiind vorba de un an agricol bun și 3-4 ani slabi sau foarte slabi, în care fermierii abia reușesc să iasă pe zero cu cheltuielile.

„Termenul de an atipic a devenit o normalitate pentru cei din domeniul agricol și trebuie să înțelegem că fără știință nu se mai poate practica o agricultură performantă. Vor rămâne în agribusiness doar fermierii care își aleg partenerul potrivit, alături de care pot să construiască, partenerul care știe și poate să le fie de ajutor agricultorilor, partenerul care are soluțiile potrivite pentru aceste provocări”, precizează Fondatorul NATUREVO.

Legat de actualul sezon agricol, situația din nord-vestul țării este destul de diferită față de cea din sudul României, care suferă de secetă extremă. Dobrogea și o mare parte din Moldova sunt compromise din cauza lipsei de precipitații. Pentru a face față acestor provocări, NATUREVO vine pe piață cu tehnologii care să ajute plantele să fie mai puternice și mai rezistente în fața unor factori de stres biotici sau abiotici.

Legat de schimbările climatice, anul acesta a reprezentat pentru majoritatea fermierilor o lecție valoroasă. Atacul de muște din toamnă a adus probleme serioase fermierilor, inclusiv boli în vegetație și recolte afectate de cădere, învățându-i astfel o lecție importantă despre impactul schimbărilor climatice.

Optimizarea consumului de apă, o prioritate

Tot în ceea ce privește provocările, putem aminti și de accesul la resurse esențiale, cum ar fi irigațiile. Aceasta este o mare provocare pentru toți agricultorii din România. Prin aplicarea practicilor agricole durabile, cum ar fi agricultura regenerativă și optimizarea utilizării resurselor, agricultorii pot eficientiza consumul de apă. De exemplu, prin utilizarea corectă a produselor din portofoliul NATUREVO, se poate reduce consumul de apă al plantelor cu 40-50%.

Accesul la resurse esențiale, cum ar fi irigațiile rămâne o mare provocare pentru toți agricultorii din România

Schimbările în modelele de consum și fluctuațiile prețurilor sunt de asemenea factori care pot afecta serios business-urile din domeniul agricol – atât pe cele ale fermierilor, cât și pe cele ale partenerilor implicați.

„Este necesar să ne adaptăm modelul de business, iar fermierii să încerce să își diversifice culturile și să utilizeze tehnologii noi, mai prietenoase cu mediul înconjurător pentru a performa în actualele condiții. Adaptarea rămâne soluția de bază în tot ceea ce întreprindem. Este mai benefic să ne adaptăm condițiilor și să încercăm sa performăm cu ce avem la dispoziție, decât să ne plângem de ceva ce nu putem schimba”, afirmă doamna Mihaela Radu, Director Marketing NATUREVO.

Campania „Fermierii Câștigă cu Naturevo”

NATUREVO își face cunoscute produsele și prin intermediul campaniilor de fidelizare realizate periodic. Anul acesta compania desfășoară două mari acțiuni de fidelizare a clienților. Tombola Fermierii Câștigă cu Naturevo – este o campanie de fidelizare a clienților care aleg produsele din portofoliul companiei.  Scopul acestei acțiuni este să recompenseze și să încurajeze loialitatea clienților față de produsele și serviciile pe care compania le oferă agricultorilor. Mecanismul este foarte simplu: toți clienții care cumpără produsele incluse în program, în cantitatea minimă solicitată, primesc o înscriere la tombolă. Se pun la dispoziție 23 de premii super atractive – o vacanță de 5.000 de euro, o stație meteo cu senzori de radiație, un sistem audio Harmann Kardon, dar și monede din aur ș.a.

Campania de fidelizare „Fermierii Câștigă cu Naturevo” se desfășoară pe o perioadă determinată – 15.02.2023 – 31.10.2023, oferind fermierilor mai multe șanse de a participa și de a câștiga.

Scopul campaniei “Fermierii Câștigă cu Naturevo” este să recompenseze și să încurajeze loialitatea clienților față de produsele și serviciile pe care compania le oferă agricultorilor  

NATUREVO organizează și o excursie în perioada 6-8 septembrie la Prestigioasa Universitate Oxford pentru Ziua Sănătății Solului, eveniment organizat în parteneriat de Omya și Naturevo.

„Acest eveniment constituie o altă acțiune de fidelizare a clienților și pune accent pe conștientizarea și promovarea agriculturii durabile și a practicilor care sunt în acord cu legile naturii. Fermierii partipanți ne sunt parteneri și ne împărtășesc valorile ce țin de sănătatea solului. Această acțiune nu numai că oferă fermierilor oportunitatea de a învăța și de a se inspira din discursurile cercetătorilor din domeniu, dar îi motivează pe clienți să fie mai implicați în practicile agricole responsabile și sustenabile”, este de părere doamna Mihaela Radu.

Conceptul de Adaptare pentru ReGeNeRaRe

Prin conceptul Adaptare pentru ReGeNeRaRe, NATUREVO oferă o abordare holistică și durabilă, care a vizat în principal restaurarea și menținerea sănătății solului. Un sol mai sănătos contribuie la creșterea nivelului producțiilor obținute în România. În foarte multe ferme, trebuie doar să se mențină fertilitatea solului prin utilizarea produselor curate și eficiente. De exemplu, în zona de Nord-Vest și chiar Sud-Vest sunt ferme cu soluri care au un pH acid sau foarte acid și intervenția cu produsul Calciprill este obligatorie. De asemenea, solurile sodice sunt o mare problemă pentru fermieri. Datorită specialiștilor din cadrul companiei, NATUREVO poate oferi soluții foarte eficiente pentru majoritatea solurilor din România.

Prin conceptul Adaptare pentru ReGeNeRaRe, NATUREVO oferă o abordare holistică și durabilă, care vizează în principal restaurarea și menținerea sănătății solului

Fermieri mai eficienți și competitivi

Cu o viziune durabilă și rezultate bune de la an la an, planul companiei este de a rămâne în continuare un partener strategic pentru fermieri, venind pe piață cu soluții cât mai adecvate pentru actualele condiții climatice, dar, în același timp, promovând educația și formarea fermierilor.

„NATUREVO susține fermierii să devină mai eficienți și mai competitivi prin punerea la dispoziție a unui portofoliu diversificat de produse sigure și de o înaltă calitate care să îi ajute în obținerea producțiilor pe care și le doresc. Întreaga echipă este dedicată promovării practicilor agricole sustenabile și contribuim zilnic la optimizarea proceselor agricole în vederea unui viitor mai verde pentru generațiile viitoare”, a declarat, în încheiere, domnul Ioan Enoiu, Fondator NATUREVO.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/agro-oil-service-investeste-in-eficientizarea-proceselor-de-business/