Brexit 2020

Brexit 2020. Vot final în Parlamentul European

29.01.2020

Brexit 2020. Deputații europeni urmează să aprobe Acordul de Retragere al Marii Britanii din Uniunea Europeană, printr-un vot programat miercuri, la ora 18:00 (19:00 în România). Astfel, în cadrul sesiunii plenare din Bruxelles, Parlamentul va vota Acordul privind Retragerea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din Uniunea Europeană și din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice.

Brexit 2020. Dezbatere

Printre cei așteptați să participe la dezbaterea cu liderii grupurilor politice, care va avea loc înaintea votului și va începe în jurul orei 16:15 (17:15 în România), se numără:

  • Ursula von der Leyen, Președinta Comisiei Europene
  • Charles Michel, Președintele Consiliului European
  • Maroš Šefčovič, Vicepreședintele Comisiei Europene
  • Michel Barnier, Negociatorul-șef al UE pentru Brexit

Brexit 2020. Finalizarea procesului de ratificare

Votul din Parlamentul European are loc după finalizarea procesului de ratificare în Regatul Unit și după avizul favorabil dat săptămâna trecută de Comisia pentru afaceri constituționale din PE.

Când intră în vigoare Acordul de retragere?

Pentru a intra în vigoare, Acordul de retragere dintre Uniunea Europeană și Regatul Unit trebuie aprobat de către Parlamentul European cu majoritatea simplă a voturilor exprimate (Articolul 50 (2) al Tratatului privind Uniunea Europeană). După aceea urmează să fie supus unui vot final (cu majoritate calificată) în Consiliu.

Brexit 2020. Declarații

După vot, Președintele Sassoli va face o declarație în plen, urmând ca deputații britanici și liderii de grupuri politice să fie invitați pentru marcarea acestui moment, în cadrul unei scurte ceremonii în zona Yehudi Menuhin, în jurul orei 18:15 (19:15 în România).

Citește și Compania Siceram, preluată de Leier ROM. Anunțul făcut de Consiliul Concurenței

 

 

Citiți și despre:

3 păreri la “Brexit 2020. Vot final în Parlamentul European

  1. Pingback: Topul global al competitivitatii muncii 2020 | Jurnalul de Afaceri

  2. Pingback: Plasament privat de obligatiuni OMRO IFN | Jurnalul de Afaceri

  3. Pingback: Alimentatie sanatoasa. Ce cred romanii? | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.