Stiri: Companii

Bugetul de vacanţă al românilor: Câţi bani au cheltuit românii în vacanţa de vară?

04.09.2018

De la an la an, creşte numărul românilor care aleg să plece în străinătate în concediu. Care sunt obiceiurile acestora privind cheltuirea bugetului de vacanţă? La această întrebare au oferit un răspuns experții în călătorii de la Vola.ro și Revolut.

Italia, Spania, Anglia, Grecia și Germania – acestea sunt destinaţiile pe care românii le preferă atunci când vine vorba de concedii. În vara anului curent, destinaţiile alese de clienţii Vola.ro sunt aceleaşi în care cei care folosesc serviciul Revolut au alocat cei mai mulţi bani.

700 de euro, bugetul de vacanţă

Bugetul românilor pentru vacanţe este mult mai mic decât cel al cetăţenilor din alte state europene. Astfel, utilizatorii Revolut au alocat în jur de 700 de euro pentru concediu.

Şi vârsta contează atunci când vine vorba de un buget de vacanţă. Persoanele cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani alocă un buget mult mai are decât media, în timp ce tinerii care au până în 24 de ani cheltuie mai puțin.

Cât alocă românii pentru bilete de avion?

Perioada verii este deja cunoscută ca fiind una cu bilete mai scumpe de avion. Şi, în acest context, bugetul mediu alocat de români pentru bilete de avion a fost de 380 de euro.

Comparativ cu nivelul din Italia, Franţa sau Spania, preţurile la biletele de avion din România sunt mai scumpe.

Bugetul de vacanţă pentru cazare

Românii au alocat în medie 120 de euro pentru cazare în această vacanţă de vară.

La nivel european, polonezii sunt cei care cheltuie cel mai puţin pentru cazare.

În plus, doar 15% dintre ei au preferat o vacanță all-inclusive.

Polonezii sunt clienții Revolut care au cheltuit cel mai puțin pe cazare în această vacanță, în medie 107 de EUR de persoană.

Bugetul de vacanţă pentru mâncare

În ceea ce priveşte mâncarea şi băuturile, bugetul mediu al românilor din vara anului 2018 a fost de 130 de euro de persoană.

Nivelul alocat este mai mic decât cel plătit de majoritatea utilizatorilor Revolut din Europa.

Citeşte şi Vânzările de calculatoare, în creştere înaintea începerii anului şcolar. Ce reduceri oferă EvoMAG