Stiri: Agricultura

Bursa de Peste Tulcea 2019

Bursa de Pește Tulcea 2019. Decizia luată de Ministerul Agriculturii

25.04.2019

Bursa de Pește Tulcea 2019. Ministerul Agriculturii a anunțat că începând de joi, 25 aprilie 2019, toți cei interesați să desfășoare activități cu specific pescăresc pot accesa site-ul www.bursadepestetulcea.ro.

Bursa de Pește Tulcea 2019. Cum funcționează platforma online?

Prin intermediul bursei de pește electronice este licitată şi comercializată oferta de produse pescărești, obținută în special din pescuitul comercial desfășurat în Rezervația Biosferei Delta Dunării (RBDD), pentru a crea o piață concurențială funcțională, care să permită asociațiilor de pescari şi pescarilor să obțină cele mai bune prețuri de vânzare.

Acest sistem este pus la dispoziția comercianților fără perceperea vreunei taxe.

Bursa de Pește Tulcea 2019. Case de Comerț Unirea va cumpăra pește rămas după licitație

Noutatea o constituie intervenția Casei de Comerț Unirea care va cumpăra peștele rămas după finalizarea procedurii de licitație prin negociere directă. După aceea, peștele rămas va fi introdus într-un circuit rentabil de fabricație sau de valorificare. Prin urmare, pescarii pot să își expună oferta zilnică de pește proaspăt ce va putea fi licitat de către cumpărătorii ce se vor autentifica în sistem.

Bursa de Pește Tulcea 2019. Cele mai răspândite specii de pește din Delta Dunării și Marea Neagră

În plus, publicul larg poate regăsi informații despre cele mai răspândite specii de pești din Delta Dunării și Marea Neagră, precum:

  • novacul
  • bibanul
  • guvidul
  • calcanul
  • crapul
  • știuca

Bursa de Pește Tulcea 2019. Cine administrează platforma?

Bursa de pește Tulcea a fost preluată în administrare de SN Casa Română de Comerț Agroalimentar UNIREA SA, ca Punct de Lucru, în scopul realizării obiectivului central al proiectului și anume – crearea unui mecanism economic de tip bursă, capabil să tranzacționeze pește și produse pescărești rezultate din activitatea de pescuit comercial și acvacultură din Delta Dunării, Marea Neagră și pescuitul costier.

Citește și Jerry’s Pizza se rebranduiește, în urma unei investiții care ajunge la aproximativ 1 milion de euro. Ce schimbări sunt anunțate?