Stiri: Social

Cabane cu ciubar. Destinatii pentru Ziua Indragostitilor 2021

Cabane cu ciubăr: Destinaţii pentru Ziua Îndrăgostiților 2021

05.02.2021

Cabane cu ciubăr. Destinaţii pentru Ziua Îndrăgostiților 2021. Odată cu Ziua Îndrăgostiților, luna februarie aduce o creștere a rezervărilor față de alte luni ale anului, afirmă hotelierii. Fie că vor să sărbătorească Valentine’s Day sau Dragobetele, românii au căutat în această perioadă unitățile de cazare cu ciubăr, potrivit rezervărilor efectuate de platforma Travelminit.ro. Cele mai căutate destinații pentru luna februarie sunt cabanele din zona montană situate în apropierea pârtiilor de ski sau de săniuș, pentru care interesul românilor s-a dublat față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cabane cu ciubăr. Destinaţii pentru Ziua Îndrăgostiților 2021. Noua vedetă a vacanțelor românilor

Astfel, cu toate că românii nu sărbătoresc în mod tradițional ziua de Valentine’s Day, anul acesta focusul rezervărilor pentru luna februarie s-a concentrat asupra unităților de cazare care oferă și ciubăr, printre alte facilități. Interesul românilor pentru acest tip de cazare a crescut în luna ianuarie 2021 cu 68%, față de aceeași perioadă a anului trecut. Dintre cele 517 unități de cazare cu ciubăr listate pe platforma de rezervări hoteliere, cele mai multe se regăsesc în județele:

  • Covasna
  • Harghita
  • Mureș

Acestea sunt urmate de zonele din Crișana și Maramureș.

Cei mai mulți români s-au orientat către cabane. Numărul de cabane rezervate în luna ianuarie este mai mare cu 86% față de anul trecut. Poziționarea acestora în locuri izolate, în natură sau în zone neaglomerate și faptul că pot fi închiriate integral se numără printre motivele pentru care se datorează această creștere, spun specialiștii Travelminit.ro.

Cabane cu ciubăr. Destinaţii pentru Ziua Îndrăgostiților 2021. Preţuri

Turiştii vor plăti în medie pentru o vacanță romantică de 2 persoane cu diverse facilități incluse, precum ciubăr, 540 lei pentru 2 nopți. Dacă aleg un sejur mai lung, de 4 nopți, românii vor scoate din buzunare în medie 964 lei. De asemenea, pentru cei care vor să călătorească alături de familie costul mediu al unei vacanțe de 2 nopți este 623 lei, pentru 2 adulți și 2-3 copii sau 1.237 lei pentru 4 nopți.

Potrivit estimărilor Travelminit.ro vârful de ocupare hotelieră va fi în weekendul 26 – 28 februarie, adică de Dragobete. Această perioadă va fi urmată de weekendul 12 – 14 februarie.

Citeşte şi Reforma sistemului sanitar. Ce măsură a luat Guvernul?