Stiri: Social

Cadouri de Craciun 2019

Cadouri de Crăciun 2019: Ce produse aleg românii și ce buget alocă?

11.11.2019

Cadouri de Crăciun 2019. Utilizatorii de internet din țara noastră au în plan să ofere în acest an, de Crăciun, cadouri unui număr de 10-11 persoane, în medie. Bugetul alocat pentru aceste cadouri va ajunge la 1.011 lei. Nivelul este în creștere faţă de 730 de lei, în 2018. Aceste date se regăsesc într-un sondaj realizat de portalul Compari.ro.

Cadouri de Crăciun 2019. Cel mai bogat buget

Astfel, luând în considerare ultimii patru ani, Crăciunul din 2019 al internauţilor va fi probabil „cel mai bogat” de până acum.

Utilizatorii de internet vor să ofere cadouri, în medie, unui număr de 10-11 persoane, iar bugetul pentru cadouri este cel mai mare din ultimii cinci ani.

Pe lângă familia restrânsă şi extinsă se oferă cadouri mai ales prietenilor. În același timp, cadourile făcute colegilor de muncă sunt mai puţin întâlnite.

Cadouri de Crăciun 2019. Surse de informare

În privința surselor de informare cu privire la cadourile pe care le caută, analiza indică faptul că românii preferă să intre direct pe site-urile web ale marilor magazine. Următoarele surse de informare sunt:

  • site-urilor de comparare a preţurilor – cu 63% dintre opţiuni
  • motoarele de căutare online, precum Google sau Bing (51%)

Cadouri de Crăciun 2019. Magazine online

În plus, 71% dintre utilizatorii de internet români intenţionează să comande de la un magazin online din ţară şi în acest an. De asemenea, 19% au în vedere şi anunţurile online, cum ar fi în cazul cumpărării de la o persoană fizică.

Numai 9% dintre cei intervievați au spus că au în plan să comande de la un magazin online din străinătate.

Cumpărături tradiționale

Cei care nu comandă produsul de pe internet după efectuarea unei căutări online, îşi vor face cumpărăturile şi în acest an în:

  • mall-uri (52%)
  • magazine tradiţionale, de specialitate (22%)

Cadouri de Crăciun 2019. Ce cumpără femeile?

Femeile încep din timp cumpărarea cadourilor. Ele îşi extind cumpărăturile până la jumătatea lunii decembrie în speranţa celor mai bune oferte.

Cadouri de Crăciun 2019. Ce aleg bărbații?

Pe de altă parte, cumpărătorii de sex masculin preferă să cumpere cadourile în bloc, concentrându-se pe o anumită perioadă specifică/ promoţională. Așadar, în rândul acestora, Black Friday – ca ocazie – este mult mai populară (40%) pentru cumpărăturile de cadouri, decât în rândul femeilor (28%).

Cele mai populare patru categorii de cadouri sunt:

  • articole de îmbrăcăminte (43%)
  • telefoane mobile, tablete şi accesorii (38%)
  • jucării (36%)
  • produse de înfrumuseţare, cosmetice (36%)

Citește și Topul companiilor IT din România