Campus pentru medici Paragona

Paragona a deschis un campus pentru formarea medicilor care vor să lucreze în străinătate

03.06.2019

Paragona a anunțat că a inaugurat un campus pentru formarea medicilor din Uniunea Europeană care doresc să lucreze în străinătate. În cadrul campusului, specialiştii din statele membre ale UE pot beneficia de o pregătire completă, înainte de a începe să lucreze în cabinetele medicale din străinătate.

Campus pentru medici Paragona. Diversificarea serviciilor

Inaugurarea noului campus din Piaseczno, lângă Varşovia, este rezultatul diversificării ofertei de servicii Paragona, dar şi a dorinţei de a oferi medicilor cele mai bune condiţii posibile pentru formarea profesională, care le va permite acestora să înceapă să lucreze în străinătate.

Lipsa de medici din Scandinavia, Franţa şi Regatul Unit a determinat spitalele şi clinicile să devină tot mai receptive la ideea de a recruta medici străini. Cu toate acestea, mulţi specialişti care doresc să urmeze o carieră într-o altă ţară se tem de:

  • utilizarea unei limbi străine
  • diferenţele dintre procedurile medicale.

Cursurile desfăşurate în campusul Paragona, de către personal calificat, sunt special concepute pentru a contribui la depăşirea acestor bariere.

Campus pentru medici Paragona. Cursuri de formare

“Campusul nostru este un loc unic, unde se organizează cursuri de formare pentru medici din mai multe ţări ale Uniunii Europene, precum Spania, Lituania, Croaţia, Italia, România, Bulgaria şi Polonia. Cursurile vizează îmbunătăţirea intensivă a limbii străine, inclusiv termeni medicali de specialitate, şi conţin elemente de pregătire profesională, de exemplu, predarea procedurilor legate de gestionarea tratamentului pacienţilor aflaţi în străinătate”, spune Kinga Łozińska, Director General Paragona.

Campus pentru medici Paragona. Ce învață medicii?

Din acest motiv, înainte de a pleca în străinătate, medicii recrutaţi de Paragona urmează cursuri intensive de instruire, în cadrul cărora, folosind metode moderne, cu rezultate dovedite, învaţă limba şi modul în care operează serviciul de sănătate al ţării în care urmează să lucreze.

Până la ora actuală, Paragona a instruit mai mult de 1.000 de medici specialişti din Uniunea Europeană, care au început să lucreze cu succes la cabinete medicale din Franţa, Danemarca, Suedia, Norvegia şi Regatul Unit.

Noul campus Paragona, unde medicii din întreaga Europă vor petrece de la câteva săptămâni până la câteva luni, constă în:

  • o cameră de training
  • o zonă rezidenţială
  • o cameră de recreere.

Campus pentru medici Paragona. Misiune

Misiunea campusului este de a ajuta compania să ofere medicilor condiţii de învăţare mai confortabile. De asemenea, inaugurarea vine în condițiile în care cererea de medici este în creştere.

„În timp ce stau în campusul nostru, medicii nu numai că învaţă limba, ci, mai presus de toate, au şi posibilitatea de a vorbi cu viitorii angajatori şi de a se întâlni cu alţi medici care au decis să-şi continue cariera în cabinetele din străinătate. Graţie acestei abordări, specialiştii care fac parte din proiectul nostru au deja, la momentul în care trebuie să se mute şi să înceapă activitatea, toate cunoştinţele necesare pentru a se adapta cu uşurinţă la noul sistem medical”, adaugă Kinga Łozińska.

Campus pentru medici Paragona. Dezvoltarea carierei

Majoritatea centrelor similare se concentrează doar pe pregătirea medicilor care doresc să lucreze în Scandinavia. Paragona oferă, de asemenea, cursuri de formare pentru specialiştii care au decis să îşi dezvolte cariera în Marea Britanie. Acest lucru este legat de implementarea actuală, de către companie, a unui proiect care se va desfăşura pe parcursul mai multor ani, cel mai mare de până acum. Proiectul este derulat pentru Sistemul Naţional de Sănătate al Marii Britanii (NHS).

Campus pentru medici Paragona. Câteva mii de medici de familie urmează să fie recrutați

Ca parte a proiectului, câteva mii de medici specialişti medicină de familie urmează să fie recrutaţi. La deschiderea oficială a campusului, în data de 22 mai, doctorii care au participat la programul de recrutare realizat de Paragona au avut ocazia să discute cu viitori angajatori de la NHS. În cadrul evenimentului de deschidere au fost discutate:

  • detalii privind relocarea în Marea Britanie
  • planurile pentru viitoarea lor perioadă de adaptare

“Munca în centrele NHS nu reprezintă doar o oportunitate de a îţi îmbunătăţi abilităţile profesionale. Ea reprezintă, în acelaşi timp, o oportunitate de dezvoltare personală. Programul pe care îl realizăm în cooperare cu NHS este foarte „grijuliu”. Cel mai mare avantaj îl reprezintă faptul că medicii specialişti medicină de familie care participă la procesul nostru de recrutare nu trebuie să treacă examenul de limbă IELTS sau testul OET (Occupational English Test). În plus, oferim asistenţă pentru toate formalităţile legate de relocare, iar la sosirea în Marea Britanie, medicii beneficiază de o instruire introductivă suplimentară. Foarte important este faptul că am primit o asigurare oficială din partea NHS potrivit căreia orice aranjamente legate de Brexit, făcute în timpul realizării proiectului, nu îl vor afecta”, spune Kinga Łozińska.

Proiectul realizat de Paragona pentru NHS este împărţit în mai multe etape. Prima etapă s-a încheiat cu recrutarea a 25 de medici specialişti medicină de familie pentru cabinetele situate în Lincolnshire. În prezent, Paragona se concentrează pe recrutarea a încă 100 de medici pentru clinici din zona centrală a regiunii Midlands.

Citește și Lidl Romania și MaiMultVerde lansează campania Cu apele curate

 

 

 

2 păreri la “Paragona a deschis un campus pentru formarea medicilor care vor să lucreze în străinătate

  1. Pingback: Fashion Days anunta o decizie importanta | Jurnalul de Afaceri

  2. Pingback: Investitii imobiliare 2019: 117 milioane de euro | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.