Cand incep reducerile de iarna 2021

Când încep reducerile de iarnă 2021 în mall-urile din România?

05.01.2021

Când încep reducerile de iarnă 2021. Reduceri de iarnă 2021. Perioadă reduceri ianuarie-februarie 2021. După ce sărbătorile de iarnă au trecut, mulţi români se întreabă când începe perioada reducerilor de iarnă în marile centre comerciale. Iată răspunsul la această întrebare!

Reducerile de iarnă încep la jumătatea lunii ianuarie şi se încheie în aprilie. În tot acest interval, mall-urile pot reduce preţurile la articolele vestimentare destinate sezonului de iarnă utilizând sintagma „soldare/ solduri”.

Când încep reducerile de iarnă 2021. Reduceri de iarnă 2021. Perioadă reduceri ianuarie-februarie 2021. Prevederi legislative

Potrivit prevederilor legale (Legea 650/2002), reduceri de tip soldare pot fi realizate numai în decursul a două perioade pe an, stabilite de comerciant, în intervalele 15 ianuarie – 15 aprilie şi 1 august – 31 octombrie, pe o perioadă de maximum 45 de zile. Stocul de produse propus pentru soldare trebuie să fie constituit în prealabil, cu cel puţin 15 zile calendaristice înainte de data de debut a vânzării. În plus, acesta nu va fi reînnoit după constituire sau în cursul vânzărilor de soldare.

Legislaţia mai prevede că structurile de vânzare cu amănuntul și cele în care se prestează servicii de piață pot fi deschise publicului în toate zilele săptămânii. Fiecare comerciant își stabilește orarul de funcționare cu respectarea prevederilor înscrise în legislația muncii și cu condiția respectării reglementărilor în vigoare privind liniștea și ordinea publică și în conformitate cu solicitările autorităților administrației publice locale privind continuitatea unor activități comerciale sau de prestări de servicii, în funcție de necesitățile consumatorilor.

Când încep reducerile de iarnă 2021. Reduceri de iarnă 2021. Perioadă reduceri ianuarie-februarie 2021. Prin vânzări cu preț redus se înțelege:

a) vânzări de lichidare;

b) vânzări de soldare;

c) vânzări efectuate în structuri de vânzare denumite magazin de fabrică sau depozit de fabrică;

d) vânzări promoționale;

e) vânzări ale produselor destinate satisfacerii unor nevoi ocazionale ale consumatorului, după ce evenimentul a trecut și este evident că produsele respective nu mai pot fi vândute în condiții comerciale normale;

f) vânzări ale produselor care într-o perioadă de 3 luni de la aprovizionare nu au fost vândute;

g) vânzări accelerate ale produselor susceptibile de o deteriorare rapidă sau a căror conservare nu mai poate fi asigurată până la limita termenului de valabilitate;

h) vânzarea unui produs la un preț aliniat la cel legal practicat de ceilalți comercianți din aceeași zonă comercială, pentru același produs, determinat de mediul concurențial;

i) vânzarea produselor cu caracteristici identice, ale căror prețuri de reaprovizionare s-au diminuat.”

Legislaţia mai arată că este interzis oricărui comerciant să ofere sau să vândă produse în pierdere.

Când încep reducerile de iarnă 2021. Reduceri de iarnă 2021. Perioadă reduceri ianuarie-februarie 2021. Lichidare de stocuri

Vânzările de lichidare sunt supuse notificării în baza unui inventar detaliat al mărfurilor de lichidat întocmit de comerciant, care este obligat să justifice cu documente legale proveniența produselor respective.

Campanii de soldare

Vânzarea de soldare este orice vânzare însoțită sau precedată de publicitate și anunțată sub denumirea «soldare/soldări/solduri» și care, printr-o reducere de prețuri, are ca efect vânzarea accelerată a stocului de mărfuri sezoniere dintr-o structură de vânzare cu amănuntul.

Vânzările de soldare se pot efectua numai în cursul a două perioade pe an, cu o durată maximă de câte 45 de zile fiecare, cu condiția ca produsele propuse pentru soldare să fie achitate furnizorului de către comerciant cu cel puțin 30 de zile înaintea datei de debut a perioadei de vânzări de soldare și oferite spre vânzare în mod obișnuit înaintea acestei date.

Când încep reducerile de iarnă 2021. Reduceri de iarnă 2021. Perioadă reduceri ianuarie-februarie 2021. Campanii publicitare

Orice anunț sau altă formă de publicitate privind soldarea trebuie să specifice obligatoriu data de debut a vânzării de soldare și durata acesteia, precum și sortimentul de mărfuri supus soldării în cazul în care operațiunea de soldare nu se referă la totalitatea produselor din structura de vânzare.

Citeşte şi Trenurile Zăpezii 2021. Ce reduceri oferă CFR Călători?

 

 

 

Citiți și despre: