Constructii

CARETTA

CARETTA, o companie automatizată, durabilă și digitalizată

01.02.2024

Compania a investit în dotarea liniilor de producție pentru susținerea dezvoltării diviziei de garduri metalice și în modernizarea diviziei de acoperișuri. CARETTA, producător de acoperişuri din ţiglă metalică, garduri metalice şi elemente pentru hale industriale, a avut o evoluție pozitivă în ultimii ani. Compania a continuat diversificarea portofoliului de produse cu gardurile metalice cu sistem de prindere invizibilă Click-Fix, consolidându-și concomitent poziția de producător de acoperișuri metalice de înaltă calitate cu rezistență și confort termic sporit.

Totodată, în ultimii ani a avut loc un amplu proces de renaming. Proiectul a fost unul complex, ce a inclus reconfigurarea arhitecturii de brand, în scopul realinierii brandurilor CARETTA.

„Acest proiect strategic unic, în parteneriat cu compania de branding Innerpride, din Iași, s-a finalizat cu câștigarea argintului european la categoria Best naming strategy, premiu acordat de Transform Magazine Awards Europe”, ne-a declarat dl. Ciprian Marcu, CEO & Founder CARETTA.

Campania de renaming a CARETTA s-a finalizat cu câștigarea argintului european la categoria Best naming strategy, premiu acordat de Transform Magazine Awards Europe

Portofoliul de produse CARETTA

Portofoliul CARETTA cuprinde sisteme complete de acoperișuri metalice – țiglă metalică Nobel și Daily, panouri de tablă Canto și tablă cutată CRT18, garduri metalice și produse pentru hale industriale. Pentru modelele de țiglă metalică și pentru tabla Canto, compania are în ofertă și varianta SMART, cu folie textilă anticondens lipită pe spate, care oferă un nivel superior de confort termic și fonic.

Diversificarea sortimentală cea mai însemnată se înregistrează pe segmentul gardurilor metalice, unde în prezent CARETTA pune la dispoziția clienților patru colecții: colecția de garduri orizontale (tip jaluzea și tip casetă), colecția de garduri verticale (tip șipcă), colecția de garduri traforate/debitate laser, colecția de garduri hibrid (combinație dintre gardurile orizontale și cele traforate/debitate laser).

Diversificarea sortimentală cea mai însemnată se înregistrează pe segmentul gardurilor metalice

Modelul Nobel, cel mai apreciat de către clienți

Pe segmentul acoperișurilor, modelul de țiglă metalică Nobel produs de CARETTA este cel mai apreciat de către clienți, mai ales pentru finisajul Briliant, cu grosime de 0,6 mm. Acest finisaj se compune dintr-un aliaj de zinc cu magneziu care, pe lângă un aspect elegant, conferă un nivel superior de rezistență la coroziune și decolorare față de alte produse existente pe piață.

Pe segmentul gardurilor metalice, colecția de garduri orizontale cu sistem de prindere invizibilă Click-Fix este cea mai atractivă pentru clienți datorită designului modern, rezistenței superioare la impact și nivelului înalt de execuție a elementelor componente. Două dintre modelele tip jaluzea, x135-2F și x121-2F, precum și modelele tip casetă au fețele similare, ceea ce constituie din punct de vedere vizual un mare avantaj, gardul având aspect identic la interior și exterior.

Colecția de garduri orizontale cu sistem de prindere invizibilă Click-Fix este cea mai atractivă pentru clienți datorită designului modern

„Compania noastră este mereu preocupată de găsirea celor mai bune soluții pentru clienți și acest lucru presupune implicit inovație tehnologică. La nivelul proceselor de producție ne-am focusat pe implementarea unor soluții software integrate de gestionare a fluxurilor de aprovizionare, comandă, producție și vânzare”, continuă dl. Marcu.

Inovații la nivelul anului 2023

La nivel de produse, sistemul Click-Fix de prindere invizibilă a gardurilor metalice orizontale a reprezentat principala inovație recentă a CARETTA, care și-a propus să redefinească standardul de calitate în materie de construcții de garduri. Acest sistem elimină majoritatea pop-niturilor de prindere, facilitând astfel asamblarea rapidă, montajul facil și livrarea la domiciliu a gardului gata pregătit pentru asamblare.

La nivel de accesorii trebuie menționată lansarea glafurilor metalice pentru ferestre, precum și a 3 noi modele de lambriuri pentru închiderea acoperișurilor – lambriu (lis), lambriu perforat și lambriu micro-nervurat .

„Tot în 2023 am lansat, pe site-ul www.caretta.ro, un nou simulator 3D pentru acoperișuri și garduri, o platformă unică în domeniul nostru ca design și complexitate și un instrument util care permite clienților explorarea modelelor, finisajelor și culorilor disponibile,  într-un mod creativ și eficient”, detaliază dl. Ciprian Marcu, CEO & Founder CARETTA.

CARETTA a lansat un nou simulator 3D pentru acoperișuri și garduri, o platformă unică în acest domeniu

Proiectul de renaming a brandurilor de produse constituie un alt reper de succes în activitatea companiei, finalizat cu câștigarea premiului acordat de Transform Magazine Awards Europe.

Investiții recente

În ceea ce privește investițiile realizate recent, CARETTA a vizat în principal dotarea liniilor de producție pentru susținerea dezvoltării diviziei de garduri metalice, precum și modernizarea celor pentru divizia de acoperișuri. Concomitent a crescut capacitatea de depozitare și transport pentru cele două divizii, astfel încât compania poate oferi la timp produsele solicitate de către clienți. Pentru a sprijini atât personalizarea ofertei de acoperișuri conform cerințelor clienților, cât și livrarea unor componente metalice necesare halelor metalice s-au achiziționat utilaje care să permită realizarea de elemente speciale.

De asemenea, rețeaua de distribuție a companiei s-a dezvoltat foarte mult în ultimii doi ani, având în prezent peste 500 de parteneri din toate categoriile: revânzători, depozite specializate, distribuitori exclusivi.

CARETTA tratează cu maximă preocupare toți partenerii și distribuitorii, investind în software specializat, expunere și promovare, precum și în personal dedicat pentru a le putea oferi coordonare și suport adecvat.

Proiecte de suflet

Cel mai important proiect din ultimii 2 ani îl constituie lansarea sistemul Click-Fix de prindere invizibilă pentru gardurile metalice orizontale CARETTA, pe care compania l-a inaugurat oficial în vara anului 2023 printr-un eveniment de amploare la care au participat parteneri, distribuitori și montatori.

Cel mai important proiect din ultimii 2 ani îl constituie lansarea sistemului Click-Fix de prindere invizibilă pentru gardurile metalice orizontale CARETTA

Participările la TIMM – Târgul pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii de la Romexpo, București, la finele anului 2022 și TBI Connect Expo Iași din 2023 au constituit principalele evenimente de promovare la care CARETTA a participat, în scopul de a aduce în atenția publicului produsele și serviciile companiei.

Proiectele de suflet, cu impact asupra comunității în care ne-am implicat cel mai mult, prin realizarea acoperișurilor, au fost cele inițiate de către „Casa Share”, reprezentativă fiind colaborarea pe care compania a avut-o în acest sens pentru „Centrul Educațional și Meserii Casa Share”.

CARETTA s-a implicat, de asemenea, în evenimente internaționale caritabile, cum ar fi „Inimioare în moto” și „Desene pe Asfalt”, organizate de către Asociația Aletheia Universul Copiilor.

CARETTA, o companie durabilă

Preocuparea pentru mediu la CARETTA se manifestă prin utilizarea unor tehnologii care nu sunt invazive, neexistând riscuri de poluare sau accidente de mediu. Compania respectă în totalitate principiile prevenirii, reducerii și controlului poluării, aspecte care reprezintă o constantă în realizarea produselor, dovadă fiind faptul că deține în prezent certificarea de calitate TÜV pentru sistemul de management a mediului (ISO 14000:2015).

În ceea ce privește evoluția financiară, CARETTA a înregistrat o evoluție favorabilă în ultimii ani. Chiar dacă prețurile de achiziție la materii prime au avut creșteri semnificative în anii precedenți, prin gestionarea eficientă a capacităților de producție  s-a reușit menținerea costurilor totale la un nivel satisfăcător, obținându-se astfel randamente pozitive.

„Construim o companie automatizată, durabilă și digitalizată, oferind un mediu de dezvoltare unde oamenii își valorifică potențialul, contribuind la satisfacția clienților și la propria lor realizare profesională”, concluzionează dl. Ciprian Marcu, CEO & Founder CARETTA.

 

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/caretta-solutii-optime-pentru-acoperisuri-premium/