Logistica

Carspeed, 20 de ani de activitate pe piața transporturilor

01.12.2016

Evoluție bazată pe fidelitatea partenerilor și a angajaților. Înființată în 1996, Carspeed SRL este o companie de transport cu capital integral românesc, care prin seriozitate, perseverență și profesionalism a evoluat, în decurs de 20 de ani, de la un partener de încredere pentru importatorii și exportatorii din zona Olteniei, la un partener cu acoperire europeană.

„Oportunitatea oferită de piața unică ne-a permis să atingem noi orizonturi, să deschidem și să consolidăm noi rute, să gestionăm noi domenii de activitate și să oferim un grad mai ridicat de răspuns solicitărilor clienților”, declară Mirel Deaconu, manager general al Carspeed.

Calitatea este cheia mișcării

„Ghidați după sloganul “Calitatea este cheia mișcării” am luptat pentru perfecționarea serviciilor oferite prin deplina deschidere și înțelegere a diversității și complexității nevoilor clienților”, susține Mirel Deaconu.

Astfel, zi de zi conducerea companiei caută să vină cu soluții cât mai simple și cât mai eficiente, care să ofere atât siguranță, cât și promptitudine. Crezul Carspeed este că transportul reprezintă motorul oricărei economii și activități, serviciile de transport de calitate oferind un mediu sănătos afacerilor.

Portofoliul de servicii

Carspeed SRL oferă soluții pentru transport rutier internațional de mărfuri,  în regim de camion complet sau grupaj; servicii de expediții mărfuri, pentru import și export; servicii de mecanică generală.

Activitatea de transport se realizează cu mijloace de transport proprii și închiriate, complet echipate pentru a transporta în cele mai bune condiții mărfuri cu caracter general.

Experiența și dotarea tehnică permit companiei să organizeze transporturi din diverse domenii ale industriei, cum ar fi industria auto, industria siderurgică, construcții, ambalare, industria sticlei, hârtiei, industria chimică sau alimentară. Totodată, Carspeed asigură servicii de expediții internaționale de mărfuri din și către toate țările Uniunii Europene (în special Germania, Italia, Franța, Spania, Belgia, Olanda, Marea Britanie, Cehia, Austria, Ungaria), precum și o serie de servicii de transport intern pentru clienți naționali.

În plus, în februarie 2015, Carspeed a inaugurat un atelier de mecanică generală situat pe drumul european 574, la km 12, Pielești, Dolj. Odată cu deschiderea atelierului, portofoliul companiei a fost îmbogățit cu servicii de reparații auto, întreținere tehnică periodică, geometrie roți, piese de schimb, anvelope, verificare tahografe, depanări auto și asistență tehnică 24 din 24 de ore la cele mai înalte standarde de calitate și prețuri imbatabile.

„Anul acesta am devenit parteneri oficiali Schmitz Cargobull în regiunea Olteniei și astfel putem oferi servicii complete de reparații, întreținere, revizie și asistență pentru toate tipurile de semiremorci”, completează managerul general al Carspeed.

Avantajele competitive

„Privim competiția, în primul rând, ca o luptă cu noi înșine, o luptă de perfecționare constantă”, menționează Mirel Deaconu, managerul general al companiei.

În consecință, forța firmei este dată de viziunea managementului, dăruirea și fidelitatea angajaților, seriozitatea și profesionalismul șoferilor, reînnoirea frecventă a flotei, sănătatea financiară a firmei precum și investițiile aliniate la cerințele actuale ale pieței și evoluției tehnologice.

O flotă în continuă reînnoire

Din pasiunea conducerii pentru culorile Olteniei, camioanele Carspeed sunt alb-albastre. Albe sunt capetele tractor, marca Mercedes Benz Actros, Euro 6, complet dotate cu sistem Telematics de urmărire GPS și analiză. Albastre sunt semiremorcile cu prelată, marca Schmitz Cargobull, echipate la cele mai noi standarde de siguranță.

„Din dorința noastră pentru un mediu curat, dar și mulțumită bunului gust al conducerii, am investit anual în reînnoirea flotei. Ne putem mândri cu o flotă tânără – maxim 3 ani vechime, în deplin acord cu protejarea mediului – toate sunt Euro 6, o flotă ce aduce un plus de comfort, siguranță și promptitudine în livrare”, adaugă managerul companiei.

În prezent, flota Carspeed numără 25 de ansamble cap tractor-semiremorcă, obiectivul pentru următorii zece ani fiind creșterea capacității de transport cu 20% pe an și reînnoirea permanentă a flotei.

Echipa Carspeed, un amestec de experiență și seriozitate

Cu o echipă formată din 55 de angajați, Carspeed se bucură de un personal fidel, managerul general declarând că „Ținem cu echipa noastră, și echipa noastră ține cu noi. Avem un personal fidel, peste 70% din angajați având o vechime de cel puțin 5 ani în companie”.

Experiența și seriozitatea acestora se îmbină plăcut și eficient cu energia și creativitatea noilor recruți. În plus, anual compania asigură perfecționarea personalului și îl formează după principiile pe care se bazează relația cu clienții și munca în general: proactivitate, receptivitate și onorabilitate.

Evoluție bazată pe fidelitatea partenerilor și a angajaților

Pornind de la experiența și viziunea celor doi membri fondatori, compania a evoluat constant cu pași mici, dar siguri, principalul obiectiv fiind consolidarea unor parteneriate de durată. „Ne bucurăm să avem lângă noi clienți și furnizori care ne-au susținut încă de la înființare, parteneri care au crescut împreună cu noi și cărora le apreciem fidelitatea și încrederea acordată”, susține Mirel Deaconu, manager general al Carspeed.

De asemenea, conducerea companiei este recunoscătoare și angajaților pentru fidelitate, peste 70% din personal lucrând în cadrul firmei mai mult de 5 ani. Primii doi șoferi, angajați Carspeed, reprezintă și astăzi compania peste tot în Europa cu același entuziasm și cu mult mai multă experiență.

La început, firma a oferit servicii de expediție internațională, activitate ce a permis cunoașterea atât a nevoilor clienților, dar mai ales specificul nevoilor și provocărilor transportatorilor. În 2004 visele s-au transformat în realitate prin achiziționarea primelor două mijloace de transport, iar de atunci pasiunea echipei a purtat Carspeed către o dezvoltare constantă a flotei.

Astfel, în prezent, parcul auto este format din 25 de camioane cu prelată, iar parteneriatele încheiate cu peste 100 de cărăuși și case de expediție naționale și europene oferă acces la numeroase capacități de transport și marfă. Anual compania gestionează transportul a peste 150,000 de tone de marfă și înregistrează o cifră de afaceri de peste 6 milioane de euro.

În plus, odată cu inaugurarea atelierului de mecanică generală, realizat la cele mai înalte standarde tehnice, Carspeed poate oferi clienților o gamă variată de servicii la un nivel ridicat, cât și un suport tehnic optim flotei proprii.

„Anul acesta am implementat un sistem IT propriu, integrat, de urmărie a comenzilor, facturare, contabilizare, evidență a stocurilor, raportare și evaluare. El vine în completarea sistemului de telecomunicații intranet și extranet ce ne permite o comunicare permanentă cu angajații, furnizorii și partenerii, oriunde în Europa”, adaugă managerul general al companiei.

Acumulările financiare și profesionalismul echipei au reprezentat garanția dezvoltării durabile și afirmării companiei pe piața transporturilor din România. Dovada realizărilor acesteia, an de an, se regăsește în numeroasele premii și trofee dobândite.

Aniversare de 20 ani

„Profităm de această ocazie aniversară pentru a ne îmbrățișa și a mulțumi partenerilor noștri, cărora le dorim prosperitate și realizări pe măsura aspirațiilor.

Suntem recunoscători încrederii care ne-a fost acordată pe durata acestor ani și dorim să ne manifestăm deplina deschidere și cooperare în continuarea acestui traseu comun. Misiunea noastră este aceea de perfecționare continuă a relației de afaceri și de consolidare a principilor care stau la baza ei: Onestitate, Flexibilitate, Siguranță, Calitate, Performanță.

În prag de sărbători de iarnă fiind, dorim să transmitem călduroase și sincere urări de sănătate, bucurii și împliniri tuturor celor care împărtășesc aceeași pasiune ca a noastră! La mulți ani!”, încheie Mirel Deaconu, manager general al Carspeed.