Stiri: Retail

Cate magazine Lidl sunt in Romania

Câte magazine Lidl sunt în România?

03.09.2019

Câte magazine Lidl sunt în România? Lidl deschide în București magazinul cu numărul 250 din rețea și al 8-lea din portofoliul retailerului care deține acoperiș verde. Compania continuă investițiile în România prin deschiderea unui magazin nou în București, pe data de 5 septembrie și ajunge la o rețea de 250 de unități în țară.

Noul magazin este situat pe Șoseaua București – Târgoviște Nr. 50 și este cel de-al 8-lea din țară cu acoperiș verde.

Câte magazine Lidl sunt în România? Planuri de expansiune

Deschiderea continuă planurile de expansiune ale companiei prin realizarea de construcții prietenoase cu mediul. Astfel, procesul de execuție al noului magazin se află în linie cu strategia de sustenabilitate care face parte din modelul de business Lidl, prin folosirea unor tehnologii avansate din domeniul construcțiilor și în conformitate cu normele de protecție a mediului.

Câte magazine Lidl sunt în România? Acoperișul verde

De exemplu, o caracteristică a noului magazin este faptul că are acoperiș verde. Acesta oferă o serie de beneficii ce țin de protecția mediului înconjurător, precum îmbunătățirea eficienței energetice a clădirii, prin menținerea unei temperaturi constante pe parcursul întregului an.

Totodată, acoperișul verde are rolul de a reduce efectul de seră, prin absorbția prafului și a dioxidului de carbon și echilibrarea nivelului de oxigen.

În plus, vegetația amplasată pe acoperiș are rolul de a filtra în mod natural apa pluvială, datorită multiplelor straturi componente, și de a reduce în același timp cantitatea de apă deversată în sistemele de canalizare.

Soluții și tehnologii moderne

În continuarea demersurilor de dezvoltare durabilă asumate de companie, Lidl adoptă o serie de soluții și tehnologii moderne, care asigură standardele înalte de eficiență energetică. Astfel, în unitate sunt instalate sisteme de iluminat cu LED, cu senzor de prezență și sisteme de recuperare a căldurii, integrate în instalațiile de ventilație.

Ce suprafață de vânzare are noul magazin? Câte locuri de parcare sunt disponibile?

Noua unitate are o suprafață de vânzare de aproximativ 1.300 m². Magazinul dispune de peste 135 de locuri de parcare. Orarul de funcționare va fi de luni până sâmbătă, între 07:30 și 22:00, iar duminică între 08:00 și 21:00.

Odată cu inaugurarea magazinului, se vor crea aproximativ 25 de noi locuri de muncă.

Promoții

Deschiderea unității din Capitală îi așteaptă pe clienți cu promoții și acțiuni speciale. În ziua deschiderii vor fi reduceri de peste 20% la articole nealimentare, dar și la cele alimentare, precum:

  • mezeluri
  • lactate
  • dulciuri

Inaugurarea continuă strategia companiei de a oferi zilnic românilor produse de cea mai bună calitate, la cel mai bun preț.

Compania promovează cu consecvență colaborarea cu producătorii locali. Astfel, multe dintre mărcile comercializate în rețea sunt produse în România.

Citește și Bookfest 2019 Cluj: Programul târgului de carte