Stiri: Social

Ce prefera copiii sa facă in timpul liber

Ce preferă copiii să facă în timpul liber?

30.01.2019

Ce preferă copiii să facă în timpul liber? Studiu cu rezultate îngrijorătoare. 51,8% dintre copiii din țara noastră nu mai preferă joaca afară ca principală sursă de distracție. În cadrul unui sondaj online realizat la nivel național printre copiii cu vârste între 6 și 18 ani de platforma educațională Kidibot referitor la prima lor opțiune când este vorba să se distreze, 51,80% dintre copii au ales variante care nu includ joaca în aer liber.

Ce preferă copiii să facă în timpul liber? Activități

Răspunsurile copiilor:

  • „În casă” au răspuns 22,30% (273 respondenți)
  • „La mall” au răspuns 20,34% (249 respondenți)
  • „Altundeva” au răspuns 9,15% (112 respondenți)

Numai 48,20% (590 respondenți) au afirmat că preferă „Joaca afară”.

Ce preferă copiii să facă în timpul liber? Trenduri îngrijorătoare

Conform sursei citate, acest studiu confirmă trendurile îngrijorătoare din România dar și la nivel global cu privire la timpul petrecut în aer liber de către copii, care se reduce constant.

Astfel, un studiu realizat în 2016 în Marea Britanie pe 12,000 de copii relevă faptul că aceștia petrec mai puțin timp în aer liber decât deținuții din închisori.

Ce preferă copiii să facă în timpul liber? Probleme de sănătate

”Faptul că atât de mulți copii români preferă să nu mai iasă afară la joacă generează o serie întreagă de probleme de sănătate imediate și viitoare, precum: sedentarism, obezitate, creșterea incidenței diabetului zaharat, scăderea posibilităților de concentrare, o lipsă de socializare”, spun autorii studiului.

La studiu au participat în total 1224 copii în perioada 14 – 30 ianuarie 2019.

Ce preferă copiii să facă în timpul liber? Platforma educațională Kidibot

Studiul s-a realizat pe Kidibot, platforma educațională gratuită destinată copiilor de 6-18 ani pe care îi motivează să citească și să învețe mai mult folosind educația prin joacă, presiunea socială pozitivă, concursuri între echipe, inspirație de la personalități și multe altele.

Platforma este folosită de copiii din peste 20% din școlile din România.

Citește și Piața de servicii medicale private, în creștere puternică