Cea mai mare portie de paste fara gluten - Cartea Recordurilor

România, în Cartea Recordurilor cu cea mai mare porție de paste fără gluten

21.05.2019

România a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai mare porție de paste fără gluten. Aceasta a fost gătită la târgul Happy Gluten Free 2019. Astfel, pe 19 mai, Chef Foa a stabilit un record Guinness, gătind cea mai mare cantitate de paste fără gluten din lume cu produsele marca K-Free, disponibile exclusiv în magazinele Kaufland.

Cea mai mare porție de paste fără gluten – Cartea Recordurilor. 166 de kilograme

Porția a avut 166 de kilograme și a fost distribuită participanților la târgul Happy Gluten Free și Fundației Viață și Lumină;

Peste 2000 de persoane au participat în weekend la Happy Gluten Free, singurul târg anual de produse fără gluten din România, organizat de Asociația Română pentru Intoleranță la Gluten (ARIG) și Kaufland România, la World Trade Center București. Evenimentul a reunit peste 30 de expozanți, conferințe medicale, spectacole și show-uri de live cooking.

”Duminică, 19 mai 2019, România a intrat în Cartea Recordurilor. La târg, Chef Foa a gătit cea mai mare cantitate de paste fără gluten din lume folosind pastele fără gluten marca K-free, disponibile exclusiv în magazinele Kaufland. Porția a avut 166 de kilograme, iar recordul a fost omologat de reprezentanții Guinness prezenți la eveniment”, au anunțat organizatorii evenimentului.

Cea mai mare porție de paste fără gluten – Cartea Recordurilor. Cine a gătit pastele?

Pastele au fost gătite timp de câteva ore de Chef Foa la târg, iar toți cei prezenți au fost invitați să participe la Marea Degustare – cel mai mare prânz gluten free din lume. O parte din porții au fost donate ieri către Fundația Viață și Lumină.

Cea mai mare porție de paste fără gluten – Cartea Recordurilor. Campanie de testare

În cadrul târgului, ARIG și Kaufland România au lansat prima campanie de informare și testare națională a intoleranței la gluten.

Prima caravană națională de depistare a intoleranței la gluten ,,România fără Gluten”, va ajunge în 10 orașe din România și va oferi testări gratuite, pentru a pune bazele diagnosticării corecte și a informării pacienților cu privire la boala celiacă și la abordarea corectă a dietei fără gluten.

Caravana va ajunge în lunile mai, iunie și iulie în:

 • București
 • Constanța
 • Iași
 • Brașov
 • Cluj-Napoca
 • Târgu Mureș
 • Oradea
 • Timișoara
 • Sibiu
 • Craiova

Ideea caravanei „România fără Gluten” a pornit de la o serie de nevoi pe care ARIG le-a identificat de-a lungul ultimilor ani și a căror rezolvare a dictat principalele obiective ale acestei campanii:

• Prezentarea de informații corecte despre dieta fără gluten, de la necesitatea impunerii acesteia și până la conținuturile ei

• Testarea a 1.000 de persoane cu risc de boală celiacă

• Pregătirea a peste 50 de medici specialiști printr-un curs de specialitate pentru familiarizarea cu ghidurile de diagnostic ale bolii celiace

Cea mai mare porție de paste fără gluten – Cartea Recordurilor. Boala celiacă

Boala celiacă este o afecțiune autoimună, provocată de intoleranța la gluten, care poate apărea la orice vârstă și care afectează peste 200.000 de români, conform estimărilor Centrului de Management pentru Boală Celiacă.

Singurul tratament al acesteia este dieta strictă fără gluten pentru tot restul vieții. În acest moment, la nivel mondial, doar 12% – 15% dintre persoanele cu boala celiacă ajung să fie diagnosticate. În absența diagnosticului corect, persoanele dezvoltă afecțiuni autoimune invalidante care, netratate, pot duce la deces.

Cea mai mare porție de paste fără gluten – Cartea Recordurilor. Diagnosticarea

Diagnosticarea intoleranței la gluten este esențială. Studiile arată că cei mai mulți dintre cei care suferă de boala celiacă sunt diagnosticați greșit și tratați pentru alte afecțiuni, lucru care le afectează calitatea și durata vieții, precum și capacitatea de a funcționa din punct de vedere social.

Citește și UNSAR lansează campania ”OAMENII din Asigurări”

 

 

 

Citiți și despre:

O părere la “România, în Cartea Recordurilor cu cea mai mare porție de paste fără gluten

 1. Pingback: Mezeluri Cris-Tim fara gluten - lista produse | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.