Stiri: Logistica

CTP Bulgaria

Cea mai mare tranzacție financiară a anului de pe piața imobiliară

25.06.2019

CTP, unul dintre cei mai cunoscuți și mai mari dezvoltatori și administratori de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est a semnat cu un consorțiu format din trei grupuri bancare o facilitate de credit sindicalizat, în valoare de 1,9 miliarde de euro. Tranzacția se referă la portofoliul de parcuri industriale din Cehia. Mai precis, este vorba despre nu mai puțin de 200 de clădiri de spații industriale de clasă A.

Cea mai mare tranzacție financiară de pe piața imobiliară din Europa Centrală și de Est

Odată ce acordul a fost finalizat s-a transformat în cea mai mare tranzacție financiară de pe piața imobiliară din Europa Centrală și de Est. Creditul este unul de tip sindicalizat, are o durată de 7 ani, iar 1,6 miliarde euro din suma împrumutată vor fi folosiți pentru refinanțarea proprietăților existente și 269 milioane euro, pentru noi proiecte, care vor fi finalizate în următoarele 18 luni, se arată în comunicatul oficial.

În cadrul acestei finanțări, Erste Group Bank AG și Česká Spořitelna, Société Générale S.A. și Komerční banka, UniCredit S.p.A. și UniCredit Bank Republica Cehă și Slovacia au avut rolul de Aranjori Principali. Komerční Banka a fost Agent, iar Deutsche Pfandbriefbank AG a îndeplinit activități de Agent de Securitate.

“Suntem încântați să confirmăm colaborarea noastră continuă și extinderea relației cu principalii noștri parteneri bancari, concretizate prin încheierea acestei tranzacții care reprezintă o etapă importantă în dezvoltarea companiei. Tranzacția asigură finanțarea pe termen mediu a portofoliului din Republica Cehă și ne va ajuta să atingem una dintre cele mai importante ținte pe care le avem în următoarea perioadă, aceea de a crește portofoliul internațional al CTP, la 10 milioane mp”, a declarat Remon Vos, CEO al CTP.

Acest credit sindicalizat include 40 de împrumuturi de la bănci diferite.

„Noua structură de credit simplifică major acordurile de finanțare  anterioare și ne ajută să fim mai bine pregătiți pentru viitor. Astfel, putem eficientiza  administrarea și procesarea creditelor și beneficia de finanțarea sigură  pe termen mediu a portofoliului nostru industrial, precum și de sprijin pentru dezvoltarea  planificată pentru următoarele 18 luni”, a comentat Zdeněk Raus, CFO al CTP Cehia.

Citeste și CTPark Sibiu II este pregătit să își primească primii chiriași, în aproximativ două luni