Stiri: Companii

Locuri de muncă pentru români iulie 2022.

Cele mai căutate joburi în ianuarie 2021

05.02.2021

Cele mai căutate joburi. Nu mai puţin de 60.000 de candidați din categoriile de experiență mid-level (2-5 ani de experiență), senior level (peste 5 ani de experiență) sau manageri au aplicat în luna ianuarie pe eJobs.ro pentru un loc de muncă în România sau în străinătate.

Cele mai căutate joburi. Domenii

Cele mai căutate au fost joburile postate de angajatorii din retail, prestări servicii, IT ori banking și servicii financare, aceste domenii cumulând aproape 600.000 de aplicări în prima lună a anului. Alte domenii care au trezit un interes crescut în rândul acestor candidați au fost industria alimentară, construcțiile, auto, publicitate / marketing / PR sau farma.

”Începutul de an a fost unul în care specialiștii pare că s-au reactivat. Asta și pentru că au văzut că a crescut exponențial numărul de locuri de muncă din piață, inclusiv cele compatibile cu nivelul lor de pregătire și experiență. Dincolo de numărul mare de joburi din retail și din call-centere, luna ianuarie a venit cu multe oferte în sectoare precum banking, IT sau farma, iar candidații cu experiență vor să profite de aceste ferestre de oportunitate”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Cele mai căutate joburi. Locuri de muncă în străinătate

Peste 60.000 de aplicări au fost depuse și pentru locuri de muncă din străinătate. La fel ca în anii trecuți, cei mai mulți candidați au optat pentru un loc de muncă în Germania, Olanda, Marea Britanie, Franța sau Danemarca, Italia și Spania fiind prezente mai degrabă în aplicările candidaților fără experiență sau ale celor din categoria blue-collar. Tot în ceea ce privește alegerile celor care vor să lucreze în 2021 în afara ţării, domeniile care au atras cele mai multe aplicări au fost construcțiile, transport / logistică, retail prestări servicii, producție și IT.

”Comparativ cu anii trecuți, mai puțin 2020, încă ne aflăm la un nivel destul de scăzut în ceea ce privește dorința românilor de a pleca să lucreze în străinătate, cu toate că numărul de joburi postate de angajatorii din afara țării pare să crească în mod constant. Este nevoie de candidați, ofertele companiilor sunt atrăgătoare, însă decizia de a pleca din țară în această perioadă este considerată în continuare riscantă. Asta deși timpul mediu necesar găsirii unui job în România este mai mare decât era în 2019 sau în 2018”, explică Bogdan Badea.

Cei mai activi specialiști în căutarea unui job au fost cei din orașele mari ale țării:

  • București
  • Cluj Napoca
  • Timișoara
  • Brașov
  • Iași
  • Ploiești

Citeşte şi Reforma sistemului sanitar. Ce măsură a luat Guvernul?