Cele mai curate plaje de la Marea Neagra 2019

Cele mai curate plaje de la Marea Neagră în 2019

06.05.2019

Nu mai este mult și începe sezonul estival și, în acest context, multe persoane se întreabă care sunt cele mai curate și îngrijite plaje de la Marea Neagră, mai ales că vor să meargă la mare și cu copiii. Echipa momondo.ro a ales nouă dintre cele mai îngrijite plaje aflate pe țărmul Mării Negre, în funcție de distincția „Blue Flag”.

Certificările „Blue Flag” sunt acordate de Foundation for Environmental Education (FEE) plajelor publice sau private care îndeplinesc criteriile legate de calitatea apei, acces facilitat, siguranță și curățenie.

În țara noastră sunt exemple și exemple, dar, cu excepția Georgiei, toate țările cu ieșire la Marea Neagră au plaje certificate „Blue Flag”.

Dacă plajele din Ucraina sau Rusia nu au fost cele mai căutate de români în ultimii ani, cele din Bulgaria sau Turcia reprezintă destinații foarte apreciate pentru vacanța de vară.

Cele mai curate plaje de la Marea Neagră 2019. România

1. România: Vega Vintage Beach – Mamaia; Phoenicia Beach – Năvodari; Marina Regia Beach – Năvodari

Escapadele la mare sunt cele mai memorabile experiențe. Faptul că se află în țara noastră permit pasionaților de călătorii să se urce în mașină și să pornească spre mare, fără rezervare, dar cu speranța că locul găsit le va satisface așteptările. În ajutorul acestor călători vin cele 3 plaje care garantează o atenție sporită asupra esteticii, funcționalității și calității apei.

Plajele sunt supravegheate de salvamari echipați corespunzător între 07:00 și 20:00. Acestea dispun și de căi de acces pentru persoane cu dizabilități, precum și de locuri amenajate pentru sporturi de plajă sau de apă și interzic accesul autoturismelor.

Prețul mediu pentru o noapte într-o cameră dublă a unui hotel de 3 sau 4 stele, în timpul sezonului estival:

• Mamaia: 139,92 EUR
• Năvodari: 122,32 EUR

Cele mai curate plaje de la Marea Neagră 2019. Bulgaria

2. Top 3 Bulgaria: White Lagoon – Albena; Sunny Day – Varna; Venid Beach – Saint Vlas.

Bulgaria are 13 plaje certificate de Fundația pentru Educația privind Mediul Înconjurător.

Situată între Balchik și Kavarna, plaja White Lagoon promovează turismul sustenabil și administratorii ei reușesc să o păstreze curată și primitoare, în fiecare an. La doar 15 km distanță se află parcul natural și arheologic Kaliakra, un obiectiv bun pentru cei care vor să facă puțină mișcare între zilele de odihnă la soare.

Sunny Day a fost acreditată în fiecare an începând cu 1996. Pe lângă serviciile oferite, natura plusează cu o pădure micuță care oferă o priveliște superbă înotătorilor. Faptul că se află aproape de aeroportul din Varna poate fi un argument în plus pentru cei care aleg să vină aici cu avionul.

Venid Beach – Sveti Vlas se află la punctul de întâlnire al munților Balcani cu Marea Neagră, ceea ce oferă priveliști superbe și temperaturi ideale.

Toate plajele selectate sunt supravegheate de salvamari în fiecare zi între 09:00 și 17:00 și îndeplinesc condițiile de curățenie, accesibilitate și management sustenabil.

Prețul mediu pentru o noapte într-o cameră dublă a unui hotel de 3 sau 4 stele, în timpul sezonului estival:

• Varna: 78,32 EUR
• Albena: 106,48 EUR
• Sveti Vlas: 52,8 EUR

Cele mai curate plaje de la Marea Neagră 2019. Turcia

3. Top 3 Turcia: Bağırganlı Public Beach – Bağırganlı; Fener Public Beach – Samsun; Miliç Çevre Eğitim Plajı – Samsun

Chiar dacă distanța parcursă este considerabil mai lungă în comparație cu excursiile către plajele din România sau Bulgaria, mulți români sunt atrași de bucătăria turcească și de prețurile mici ale sejururilor în țara din sudul mării Negre. Mai ales dacă vacanța include și explorări ale orașelor de pe traseu, inclusiv incredibilul Istanbul.

Dintre cele 459 de plaje turcești acreditate, doar 23 se află pe țărmul Mării Negre, cele mai multe întâlnind Marea Mediterană.

Bağırganlı Plajı se află la aproximativ 20 de minute de mers pe jos față de orășelul cu același nume. Aceasta are o lățime generoasă de aproximativ 100 m, chiar dacă întinderea ei este de doar 550m.

În plus, pădurea din apropiere ajută la menținerea temperaturilor ideale pe timpul verii.

Plaja Publică Fener se află chiar lângă hotelul Sheraton din Samsun și oferă facilități pentru persoane cu dizabilități, precum și supravegherea unor salvamari în sezonul estival. Parcurile, restaurantele și multitudinea de atracții din zonă fac sejurul aici foarte comod.

În districtul Terme a zonei Samsun se află cei 40 de km de plajă cu nisip de la malul mării Negre, printre care și Miliç Çevre Eğitim Plajı, certificată „Blue Flag” începând cu 2017. De asemenea, pe lângă îndeplinirea criteriilor de curățenie și calitate a apei, este asigurat și accesul persoanelor cu dizabilități.

Prețul pentru o noapte într-o cameră dublă în Samsun este de 49,28 EUR.

Citește și Cheltuielile turiștilor români în minivacanța de Paște și 1 Mai

 

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Cele mai curate plaje de la Marea Neagră în 2019

  1. Pingback: Padurea Copiilor rezultate 2019 - copaci plantati | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.