Stiri: IT&C

Centrul de excelenta Steering Lab Romania

Centrul de excelență Steering Lab, lansat în România

17.07.2019

Centrul de excelență Steering Lab. Horváth & Partners a lansat în România un centru de excelență, Steering Lab. În cadrul acestuia sunt folosite soluții de ultimă generație de Big Data și Machine Learning, disponibile prin intermediul unor sisteme de Inteligență Artificială.

Horváth & Partners este unul dintre cei mai importanți jucători locali și internaționali din domeniul consultanței în management.

Centrul de excelență Steering Lab. 150 de experți

În cadrul Steering Lab lucrează 150 de experți, care își desfășoară activitatea în Budapesta și München și implementează proiecte pentru clienți aflați în orice zonă a lumii.

În urma analizei datelor digitale ale unei companii, Steering Lab creează modele calitative și cantitative și oferă soluții pentru diferite provocări de business: de la creșterea vânzărilor, la dezvoltare de produs, creșterea productivității, reducerea costurilor, elaborarea și implementarea unor strategii de cross-selling etc.

Centrul de excelență Steering Lab. Valoarea unui proiect de consultanță

Valoarea unui proiect de consultanță, care include soluțiile din Steering Lab, se încadrează, în medie, între 100.000 și 200.000 euro, iar durata lui poate varia de la trei la șase luni, în funcție de complexitatea, tematica și cantitatea datelor ce trebuie analizate.

Steering Lab utilizează baze de date care conțin informații digitale despre companie, precum:

  • numărul de tranzacții
  • vânzări și clienți
  • valoarea achizițiilor și a profitului
  • cifre referitoare la industria din care face parte clientul.

Centrul de excelență Steering Lab. Ce spune conducerea Horváth & Partners România?

„Prin intermediul Steering Lab, punem la dispoziția clienților noștri toate cunoștințele și instrumentele necesare, în vederea transformării datelor în modele de predicție, decizie, optimizare și învățare. Am dezvoltat centrul de excelență Steering Lab în aproximativ doi ani, realizând proiecte de succes pentru clienți importanți din domenii ca industria farmaceutică, petrolieră, bancară, FMCG ori pentru companii din sectorul energetic. Am considerat că, în contextul nevoii acute de creștere a digitalizării, este momentul optim să aplicăm soluțiile Steering Lab și în România!”, a declarat Kurt Weber, Director General al Horváth & Partners România.

Centrul de excelență Steering Lab. De ce a fost aleasă România?

Reprezentanții Horváth & Partners au decis să promoveze mai intens pe piața autohtonă serviciile pe care le oferă acest centru de excelență și în contextul evoluției lente a României la capitolul indicelui de digitalizare a afacerilor.

Conform statisticilor Comisiei Europene (CE), România s-a aflat pe ultimul loc în ceea ce privește digitalizarea companiilor. În plus, în 2019 țara noastră a avansat doar două poziții.

România are, însă, un mare potențial în ce privește procentul firmelor care folosesc strict Big Data. Astfel, 11% dintre companiile active pe piața locală utilizează soluții Big Data. În același timp, procentul mediu în Uniunea Europeană este de 12%.

Centrul de excelență Steering Lab. Începutul unei creșteri accelerate

Specialiștii companiei susțin că 2019 poate fi începutul unei creșteri accelerate a României pe segmentul digitalizării și integrării unor soluții ce folosesc Inteligența Artificială în îmbunătățirea performanțelor companiilor și a dezvoltării economice per ansamblu, la nivel local.

“Steering Lab se potrivește perfect oricărei companii care dorește să își crească performanțele sau să identifice și corecteze anumite erori de strategie, apelând la un sistem care poate face lucruri pe care nicio echipă de specialiști, oricât de buni ar fi, nu le poate realiza în aceeași perioadă de timp și cu aceleași rezultate”, a mai punctat Kurt Weber.

Citește și Caroli Foods Group are un nou CEO