Stiri: Economie

CEO Conference 2019.

CEO Conference 2019 are loc pe 27 noiembrie. Subiectele dezbătute

16.11.2019

CEO Conference 2019. Pe data de 27 noiembrie 2019, CEO Conference – Shaping the Future va reuni la Cluj-Napoca liderii celor mai mari companii din țara noastră. Aceștia vor discuta despre “Slowbalization – Leading in Turbulent times, într-un eveniment marca Doingbusiness.ro.

”În contextul slowbalizării, unii economiști spun că o escalare a situației economice actuale ar putea conduce la o nouă recesiune. Cum se pregătesc liderii companiilor din România să performeze într-un mediu de business turbulent?”, au afirmat organizatorii conferinței.

CEO Conference 2019. Soluții pentru economie

În cadrul evenimentului lideri autentici, reprezentanți ai unor brand-uri puternice, executivi din companii care lucrează în principale domenii ale economiei din România – de la finanțe, bănci, asigurări, tehnologie, logistică, până la automotive și consultanță își vor expune viziunile și vor căuta soluții pentru o economie care, la nivel global, este tulburată de incertitudini politice și războaie comerciale.

CEO Conference 2019. Futurologul Adjiedj Bakas

„Pornind de la termenul inventat de futurologul Adjiedj Bakas, autorul cărții «The New Renaissance», vom organiza, pentru a doua oară în România, o conferință dedicată fenomenului de slowbalization – contextul economic în care globalizarea stagnează, apare noul naționalism, iar regionalismul și patriotismul sunt invocate din ce în ce mai mult”, mai spun organizatorii.

Vorbind în exclusivitate pentru Doingbusiness.ro, în mesajul transmis participanților la CEO Conference, futurologul Adjiedj Bakas a explicat cum deschiderea granițelor ca urmare a globalizării a transformat țările din Estul și Sudul Europei în state furnizoare de așa numiți „youngsters”.

„Italia, Portugalia, România își exportă tinerii promițători în Germania sau Scandinavia. Îmbătrânirea populației este deja o problemă în aceste state, unde devine o chestiune şi mai severă. Este important pentru ţări precum România să încerce să inverseze procesul de emigrare. Imigrația dinspre alte popoare nu este o soluție”, crede Bakas, care afirmă, în contextul fenomenului de slowbalization, că „nu poți construi un viitor pe baza copiilor altor națiuni”, precizează acesta.

O nouă recesiune

În condițiile în care economia globală se confruntă cu o perturbare semnificativă a lanțurilor de aprovizionare, iar banii devin din ce în ce mai scumpi, creșterea încrederii întreprinderilor, a consumatorilor și a investitorilor, economiștii spun că escaladarea situației actuale ar duce la o nouă recesiune.

Așadar, crearea unei organizații agile și îmbunătățirea fluxurilor financiare este prioritatea fiecărui lider de organizație.

“Abordăm subiecte de interes strategic și dezbatem împreună efectele transformării digitale, inteligenței artificiale și robotizării asupra economiei noastre și despre ce oportunități deschid acestea companiilor locale„ – a declarat Dumitru Ion, CEO Doingbusiness.ro

CEO Conference 2019. Conferința este structurată în două părți.

Primul panel este dedicat discuțiilor despre leadership în vremuri de incertitudine:

 Slowbalizarea – catalistul unei noi crize?

 Noua logică a competiției – în contextul schimbărilor modelelor de colaborare între jucătorii economici și a exigențelor sporite ale consumatorilor

 Guvernanță corporativă – sisteme de gestionare a riscurilor

 Colapsul de competență – crearea de structuri organizaționale care să preia responsabilități în cazul unui colaps neintenționat de competență managerială
 Criza de talent – este recalificarea forței de muncă o soluție?

În cel de-al doilea panel vom dezbate despre inovații transformative și va cuprinde subiecte precum:

 Criza de încredere – amplificarea pe rețelele sociale a știrilor defăimătoare poate aduce prejudicii importante imaginii unui brand. Cum se pot evita sau gestiona astfel de situații?

 Orientarea către client – care sunt tehnologiile cele mai eficiente pentru care susțin excelența în relațiile cu clienții

 Proiecte transformative – rolul transformării digitale în contextul clădirii unei organizații agile

 Inteligență artificială – o nouă eră de experimentare, co-creare, platforme și ecosisteme de business – toate alimentate de inteligență artificială și advanced analytics

 Reorganizarea modelelor de business – cum poate fi abordată remodelarea organizațională pentru a combina cel mai bine capabilitățile tehnologice cu cele umane.

CEO Conference 2019. Printre speakeri se numără:

 • Mark Davis, Country Director EBRD (European Bank for Reconstruction and Development)
 • Virgil Soncutean, CEO Allianz-Țiriac Asigurări
 • Mădalina Teodorescu, Vice-Presedinte FIRST BANK; Marius Perșinaru, CEO Schneider Electric
 • Iulian Trandafir, CEO Alliance Healthcare
 • Lucian Anghel – Președinte BVB
 • Violeta Luca, General Manager Microsoft România
 • Florin Popa – Member of the Board and B2B Director Orange România
 • Gabriel Pavel, Balkans Sales Director Fujitsu Global
 • Gabriel Ivan, Country General Manager Chep Romania
 • Valentin Stănescu, General Manager Dell Technologies România
 • Costin Avram, General Manager Crystal System

Înregistrarea la eveniment se poate face pe pagina evenimentului: www.ceoconference.ro

Citește și Piața imobiliară din România: Evoluția din 2019