Câţi angajaţi lucrează în clădirile de birouri din Bucureşti? Cele mai aglomerate zone

30.08.2018

Nu mai puţin de 253.000 de angajaţi lucrează, la ora actuală, în clădirile moderne de birouri din Bucureşti. Comparativ cu sfârşitul anului 2017, numărul acestora este în uşoară creştere, conform datelor Cushman & Wakefield Echinox.

Numărul persoanelor care lucrează în companiile cu sedii ȋn clădirile de birouri din Bucureşti a crescut cu 3.000.

În plus, până la finele anului, numărul salariaţilor va creşte. Astfel, în contextul proiectelor de birouri care urmează să fie lansate în cea de-a două parte a anului, numărul acestora ar putea creşte la 270.000 de persoane până la finalul.

Ce clădiri de birouri din Bucureşti caută companiile?

Reprezentanţii C&W Echinox vorbesc şi despre tipurile de clădiri de birouri pe care companiile le caută.

„După cum se poate observa din raportul nostru, numărul angajaţilor care lucrează ȋn clădiri de birouri clasa A şi B este ȋn continuă creştere. În condiţiile ȋn care disponibilitatea forţei de muncă este redusă, chiriaşii sunt din ce ȋn ce mai interesaţi să ocupe spaţii de birouri ȋn clădiri care să-i susţină ȋn demersul lor de a atrage şi a reţine angajaţi talentaţi”, a afirmat Mădălina Cojocaru, Partner, Office Agency C&W Echinox.

În opinia dumneai, cei care administrează clădiri de birouri ȋncep să fie implicaţi ȋn procesul de atragere de noi talente şi de retenţie a angajaţilor existenţi.

Mai exact, ei propun, de exemplu, pentru zonele comune, un design interior modern cu spaţii colaborative. Astfel, se crează o atmosferă animată care să ȋncurajeze interacţiunea ȋntre angajaţi.

De asemenea, se mai are în vedere şi diversificarea serviciilor oferite. Pe lângă serviciile tradiţionale (restaurante, spaţii comerciale, etc.), proprietarii oferă şi activităţi sportive sau de divertisment.

Cele mai aglomerate clădiri de birouri din Bucureşti

Cele mai aglomerate clădiri de birouri sunt cele din Pipera Sud (Dimitrie Pompeiu), Barbu Văcărescu – Floreasca şi zona de Vest. Aproximativ 52.000 de persoane lucrează ȋn clădirile de birouri din Pipera Sud.

În zona Barbu Văcărescu – Floreasca se regăsesc 45.000 de salariţia, iar ȋn Vest 38.500 salariaţi. Aceste trei zone cuprind, prin urmare, 63% dintre angajaţii clădirilor de birouri din Bucureşti.

Citeşte şi Mai puţine campanii CSR în 2018. De ce s-au redus activităţile de responsabilitate socială?

 

 

Citiți și despre: