Ninsori 2021

Cod galben de ninsori. Zonele afectate

14.01.2019

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă atenționare cod galben de ninsori. Astfel, în perioada 14 ianuarie, ora 14:00 – 16 ianuarie, ora 20:00, în zonele de munte se vor manifesta intensificări susținute ale vântului și viscol.

Cod galben de ninsori. Vânt puternic

În toată zona de munte vântul va prezenta intensificări, în general cu viteze de 65-80 km/h si temporar va ninge.

Ninsorile vor fi mai intense în noaptea de marți spre miercuri (15/16 ianuarie), în special în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali, unde local se vor acumula cantități de 10-15 l/mp.

Cod galben de ninsori.  Vântul va avea chiar 100-120 km/h

Temporar pe creste vântul va sufla tare cu rafale de peste 100-120 km/h, la începutul intervalului în Carpații Meridionali, apoi și în restul masivelor, viscolind și troienind zăpada și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Cod galben de ninsori.  Informare meteo de vreme rea

În plus, Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică de vreme rea, valabilă în perioada 14 ianuarie, ora 14:00 – 16 ianuarie, ora 20:00.

În perioada menționată, în toată România, se vor înregistra intensificări ale vântului, ninsori și precipitații mixte ce vor favoriza depuneri de polei.

În majoritatea regiunilor, local și temporar vor fi intensificări ale vântului, în general cu viteze la rafală de 45-55 km/h accentuând senzația de rece, iar izolat și trecător, în special în Transilvania și Moldova, zăpada va fi spulberată. Pe parcursul zilei de miercuri (16 ianuarie), îndeosebi în regiunile sudice și centrale, rafalele vor atinge pe arii restrânse 60-65 km/h.

Cod galben de ninsori. Depuneri de polei

În vestul, nordul și centrul țării temporar vor fi precipitații în general slabe cantitativ. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare, iar în cursul zilei de miercuri (16 ianuarie) în zonele joase de relief, cu precădere din vest și nord-vest, vor fi precipitații mixte, ce vor favoriza depuneri de polei.

Citește și Deficitul de cont curent, creștere puternică în perioada ianuarie-noiembrie 2018

 

 

 

Citiți și despre:

2 păreri la “Cod galben de ninsori. Zonele afectate

  1. Pingback: JYSK Slobozia si JYSK Mioveni - promotii si surprize | Jurnalul de Afaceri

  2. Pingback: Revista presei - stiri afaceri - Cod galben de ninsori. Zonele afectate

Comentariile nu sunt permise.