Colectarea selectiva a deseurilor - Aplicatie Recolamp

Colectarea selectivă a deșeurilor. Recolamp a lansat aplicația ColțVerde

29.11.2019

Colectarea selectivă a deșeurilor. Recolamp a lansat aplicația ColțVerde. Scopul acesteia este de a facilita colectarea selectivă a deșeurilor periculoase. Astfel, Asociația Recolamp, unul dintre primii susținători din țara noastră ai colectării selective şi reciclării deșeurilor din echipamente de iluminat, a lansat pe piață luna aceasta aplicația ColțVerde, punând la dispoziția utilizatorilor peste 2.000 de puncte de colectare selectivă.

Colectarea selectivă a deșeurilor. Un instrument de căutare

Pentru a susține obiectivele asociației, de creștere a nivelului de conștientizare asupra efectelor nocive ale deșeurilor din echipamente de iluminat și de facilitare a procesului de reciclare, aplicația se adresează publicului larg și funcționează ca instrument de căutare al celui mai apropiat punct de colectare selectivă.

Colectarea selectivă a deșeurilor. Peste 13.800 de puncte de colectare

Din anul 2007, Asociația Recolamp își dorește să transforme colectarea selectivă în România într-un obicei. Având dezvoltată o rețea națională de peste 13.800 de puncte de colectare de deșeuri din echipamente de iluminat (becuri economice, tuburi fluorescente, becuri cu LED, corpuri de iluminat), dintre care 2.000 dedicate consumatorilor casnici, următorul pas a fost acela de a ușura procesul de colectare, prin informarea cu privire la cele mai apropiate locații de colectare.

Colectarea selectivă a deșeurilor. Hartă interactivă

Aplicația pune la dispoziția utilizatorilor o hartă cu toate punctele publice de colectare ale Recolamp, alături de secțiuni dedicate informării asupra deșeurilor periculoase și detalii despre campaniile active derulate de Recolamp destinate atât publicului larg, cât și profesioniștilor din industrie, generatori de cantități mari de deșeuri din echipamente de iluminat.

Toți utilizatorii își vor putea crea un profil pentru a face parte din comunitatea Recolamp, a primi noutăți personalizate și a participa la viitoare campanii de colectare selectivă cu premii. 

Colectarea selectivă a deșeurilor. Ce spun reprezentanții Recolamp?

”După 12 ani de activitate în România, în care Asociația Recolamp a dezvoltat infrastructura de colectare și a construit o rețea extinsă de parteneri instituționali și privați, în 2019 am dorit să investim în parteneriatul cel mai important pentru un viitor sustenabil, cel cu publicul larg, cu utilizatorii casnici. Deșeurile din echipamente de iluminat conțin substanțe periculoase și este important ca fiecare dintre noi să conștientizeze că acțiunea fiecăruia contează și contribuie la un viitor mai verde. Cu atât mai mult cu cât acum o pot face mai ușor și mai rapid, cu un simplu click”, a declarat Anca Lupusavei, director de marketing al Recolamp.

Dialog cu utilizatorii

În plus, aplicația va fi folosită ca un instrument interactiv în dialogul cu utilizatorii. Acest lucru va ajuta asociația să afle unde este necesar să extindă rețeaua de puncte de colectare selectivă pe teritoriul țării, să crească gradul de conștientizare asupra efectelor nocive ale deșeurilor din echipamente de iluminat și să îi determine pe oameni să fie mai activi în ceea ce privește colectarea selectivă.

Aplicația poate fi descărcată din App Store și Google Play.

Colectarea selectivă a deșeurilor. Țintele de colectare

În 2019, Asociația Recolamp a colectat și tratat peste 1.750 de tone de deșeuri din echipamente de iluminat. Nivelul este în creștere cu aproximativ 40% față de anul 2018. Previziunile sunt că până la final de an, Recolamp își va depăși țintele de colectare și pentru 2019.

Citește și Crucea Roșie relansează Banca de Alimente

 

 

 

 

Citiți și despre:

2 păreri la “Colectarea selectivă a deșeurilor. Recolamp a lansat aplicația ColțVerde

  1. Pingback: Restaurant Spartan Iasi - Complexul comercial eGros | Jurnalul de Afaceri

  2. Pingback: Auchan Obor - Deschidere oficiala supermarket | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.