Stiri: Companii

Combinatul ArcelorMittal Galati

Combinatul ArcelorMittal Galaţi: Ce planuri de investiţii are grupul Liberty?

29.10.2018

Combinatul ArcelorMittal Galaţi. După ce a preluat combinatul ArcelorMittal Galaţi, grupul britanic Liberty a anunţat că are planuri mari de investiţii. Astfel, noul proprietar vrea să crească capacitatea de producţie a combinatului cu 1 milion de tone până în anul 2021-2022. De asemenea, grupul intenţionează să investească şi în producţia primară de oţel şi în cea de rulouri laminate la cald.

Combinatul ArcelorMittal Galaţi: Întâlnire cu autorităţile

Aceste planuri au fost discutate săptămâna trecută, la Bucureşti, de către Jon Bolton, Chief Executive Officer al companiei Liberty Steel, cu Viorel Ştefan, viceprim-ministru al României.

Astfel, oficiali din cadrul Liberty House s-au întâlnit cu reprezentanţi ai echipei de management şi ai sindicatelor de la Galaţi şi au discutat despre planurile de creştere a capacităţii cu 1 milion de tone până în anul 2021-2022, precum şi despre intenţia de a investi în producţia primară de oţel şi în cea de rulouri laminate la cald.

Combinatul ArcelorMittal Galaţi: Investiţii în infrastructură

Totodată, Jon Bolton a discutat cu Viorel Ştefan şi despre oportunităţile pe care le oferă colaborarea cu Guvernul României pentru a susţine planurile ambiţioase de creştere şi de investiţii în infrastructură.

Planurile grupului britanic includ, prin urmare, creşterea capacităţii de producţie a combinatului, precum investiţii în educaţie, cercetare şi dezvoltare şi explorarea potenţialului de a crea noi produse din oţel cu o valoare adăugată.

Combinatul ArcelorMittal Galaţi: Acord condiţionat de preluare

La începutul lunii octombrie, grupul britanic Liberty, parte a Alianţei mondiale GFG, a anunţat semnarea unui acord condiţionat pentru cumpărarea a patru combinate siderurgice din Europa.

Este vorba de următoarele combinate:

  • ArcelorMittal Galaţi, România, şi Ostrava din Republica Cehă
  • Laminoarele de la Skopje din Macedonia şi Piombino din Italia

Cele patru combinate preluate de grupul britanic Liberty au, în total, peste 12.500 de angajaţi.

Citeşte şi ArcelorMittal vinde combinatul siderurgic de la Galaţi. Anunţul făcut de companie