compania de produse naturiste walmark

Compania de produse naturiste Walmark a fost vândută. Cine este noul proprietar?

04.11.2019

Compania de produse naturiste Walmark. Mid Europa Partners, cel mai important fond de private equity din Europa Centrală și de Est, a anunțat acordul de vânzare a companiei Walmark către STADA Arzneimittel AG. Tranzacția este supusă autorizării din partea autorității de concurență. De asemenea, vânzarea este de așteptat să fie încheiată în primul trimestru al anului 2020.

Compania de produse naturiste Walmark. Mărci emblematice

Având un portofoliu unic de mărci emblematice și prezență directă în nouă țări din Uniunea Europeană, Walmark este una dintre cele mai importante companii farmaceutice din Europa Centrală și de Est.

Ce spune conducerea Mid Europe?

Matthew Strassberg, Co-Managing Partner al Mid Europa, a declarat: „Achiziția de către STADA validează transformarea Walmark dintr-o afacere condusă de către familie într-o platformă internațională. Lucrând în parteneriat cu noua echipă de management, ne-am atins viziunea inițială pentru companie și am creat un atu strategic valoros prin dezvoltarea și implementarea unei abordări profunde în privința excelenței operaționale și a inovației axate pe produs. Dorim să le mulțumim conducerii Walmark și angajaților pentru dedicarea și contribuția lor din ultimii câțiva ani. Investițiile Mid Europa în Walmark și în alte companii lider pe piață, precum Profi, Regina Maria și Urgent Cargus, marchează o listă de parteneriate importante cu echipe de management și antreprenori performanți din regiunea noastră”.

Realizarea tranzacției a fost condusă de către Viktoria Habanova cu sprijinul lui:

  • Tomas Vrba
  • Rustam Kurmakaev

Rothschild & Co a acționat în calitate de consilier financiar exclusiv la Mid Europa, Weil Gotshal & Manges, White & Case și AK Jan Evan au avut calitatea de consilieri legali. De asemenea, PwC a avut calitatea de consilier pentru tranzacții. În plus, Boston Consulting Group a fost consilier comercial.

Compania de produse naturiste Walmark. Ce spune CEO-ul companiei?

Miro Slezak, CEO Walmark, a declarat: „Această tranzacție recunoaște valoarea mărcilor unice ale Walmark, precum și a organizației interne puternice, care atrage unele dintre cele mai bune talente manageriale de pe piețele noastre. Suntem încântați să fim alături de STADA, întrucât împărtășim un scop comun de a ne ajuta clienții să trăiască vieți mai sănătoase și suntem încântați de noile oportunități pentru angajații noștri ca parte a unei companii mai mari. Suntem recunoscători pentru sprijinul acordat de Mid Europa și pentru angajamentul ferm față de strategia pe termen lung a companiei pe toată perioada investiției ”.

Despre Mid Europa

Mid Europa Partners este unul dintre principalele fonduri de private equity orientat către investiții în Europa Centrală și de Est. Mid Europa Partners deține birouri în:

  • Londra
  • Budapesta
  • Varșovia
  • Istanbul
  • București

Citește și Netcity Telecom: Doar 60 de incidente înregistrate în 2019

 

 

Citiți și despre:

3 păreri la “Compania de produse naturiste Walmark a fost vândută. Cine este noul proprietar?

  1. Pingback: Targul de Turism al Romaniei 2020 | Jurnalul de Afaceri

  2. Pingback: Produse din carne de pui POLI - Lansare Romania | Jurnalul de Afaceri

  3. Pingback: Clever va deveni FREE NOW. Anuntul companiei | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.