Stiri: IT&C

Netcity Telecom.

Netcity Telecom: Doar 60 de incidente înregistrate în 2019

04.11.2019

Tehnologiile moderne de construcție a rețelei metropolitane de fibră optică Netcity și-au demonstrat stabilitatea, siguranța și eficiența și pe parcursul acestui an, au anunțat reprezentanții Netcity Telecom SRL. Astfel, la nivelul întregului București au fost înregistrate doar 60 de incidente care au afectat, pe termen scurt, serviciile furnizate de operatori către clienții finali. Acestea au vizat doar 46 de străzi ale Capitalei.

Netcity Telecom. Cauzele incidentelor

Raportat la totalul celor 60 de incidente, 23 au fost cauzate de lucrări edilitare de modernizare ale Capitalei, care au impus relocarea segmentelor de infrastructură prezente în zonele respective. Alte cauze ale incidentelor înregistrate pe parcursul acestui an includ:

  • lucrările unor furnizori de utilități
  • plantările de copaci
  • reamenajările prin asfaltare sau betonare
  • actele de vandalism

Netcity Telecom. Timpul de reacție

Timpul mediu de reacție a fost rapid. Acolo unde au fost necesare lucrări civile de anvergură, au fost oferite operatorilor soluții temporare. Astfel, serviciile oferite către clienții finali au fost restabilite în cel mai scurt interval.

„Modernitatea și stabilitatea rețelei Netcity, atenția față de mediu și oameni au devenit realități concrete prin standardul de construcție de tip mini-șanț (mini-trenching), adoptat și promovat la nivel european și internațional drept soluția recomandată, sigură, minim invazivă și cu grad ridicat de siguranță operațională. Rețeaua Netcity nu este doar o alternativă legală pentru cablurile aeriene instalate fără autorizație pe stâlpi, ci este și o infrastructură care contribuie la modernizarea Capitalei, atât tehnologic cât și la nivelul infrastructurilor de utilități. Eforturile susținute de extindere a rețelei ne permit să oferim servicii de telecomunicații mai stabile ca niciodată în Capitală, astfel încât bucureștenii care beneficiază de racord Netcity au toate șansele să treacă peste iarna grea anunțată cu zero impact asupra funcționalității serviciilor TV, internet sau telefonie”, declară Adrian Răcășan, CEO Netcity Telecom.

Raportat la numărul estimat de aproximativ un sfert de milion de locuințe racordate, Netcity înregistrează o medie de doar 0,3 incidente per mia de locuințe, pe an. Incidentele sunt considerabil sub nivelul raportat de Consiliul Europei ca standard de industrie. Potrivit raportărilor europene, în Olanda, punct de reper ca avans tehnologic, numărul de incidente aduse rețelelor telecom de către lucrările publice este de 5,5 per mia de locuințe, pe an.

Netcity Telecom. Standardul de execuție

Pentru alinierea la cele mai noi practici în industie, Netcity folosește standardul de execuție de tip mini-șanț (mini-trenching), standard de referință internațională. Acesta este utilizat la scară extinsă în Europa și recomandat de ASRO, ONU – International Telecommunication Union, Comisia Europeană sau FTTH Council. Mini-șanțul a fost adoptat de Netcity în premieră în România și certificat de autoritățile naționale de standardizare. Acesta reprezintă o alternativă viabilă la vechile standarde ale decadelor anterioare.

Rețeaua Netcity este construită din fonduri 100% private. Aceasta este disponibilă tuturor operatorilor de telecomunicații, care își pot reloca rețelele aeriene în subteran.

Infrastructura acoperă, deja, bulevardele si zonele turistice principale ale Capitalei. Lucrările continuă să avanseze, cu preponderență pe străzile secundare.

Citește și L&D Awards 2019 și-a desemnat câștigătorii. Premiile oferite