Stiri: Companii

LIFE IS HARD preia Innobyte Solutions.

Compania LIFE IS HARD preia Innobyte Solutions

19.05.2021

LIFE IS HARD (LIH), companie listată la Bursa de Valori București, pe piața AeRo, a semnat contractul de preluare a 100% din pachetul de acțiuni al Innobyte Solutions. Astfel, compania preia unul din principalii jucători pe piața de ecommerce din ţara noastră.

LIFE IS HARD anunţă valoarea tranzacţiei

Valoarea estimată a tranzacției se ridică la 9,132 mil. lei, calculată în baza EBITDA obținut la nivelul anilor 2018-2020 și planificat pentru 2021. Prețul final va fi stabilit în 2022, în baza EBITDA efectiv realizat pentru anul în curs.

Potrivit acordului, suma urmează a fi achitată de către LIH în două tranșe – 2021, respectiv 2022. Acest lucru se va face prin conversia în acțiuni, în urma majorării de capital social care va fi supusă aprobării AGEA.

“Noua deținere pe care LIFE IS HARD o are în Innobyte Solutions consolidează demersurile noastre de creștere a fundamentului companiei. Ne dorim să ne sporim relevanța pe zona de digitalizare, iar cu Innobyte alături deținem o competență nouă, în ecommerce, pe o piață care se dezvoltă accelerat. Putem aduce, astfel, mai multă valoare clienților și acționarilor noștri”, spune Cătălin Chiș, CEO și Președinte al Consiliului de Administrație LIFE IS HARD | Work Soft.

Echipa de management

După realizarea tranzacției, actualii asociați ai INNOBYTE urmează să dețină acțiuni în cadrul LIFE IS HARD. Echipa de management va rămâne în continuare implicată în dezvoltarea afacerii ecommerce, în rol operațional.

“Odată cu semnarea acestui parteneriat, intrăm într-o etapă nouă de dezvoltare, devenind prima companie de ecommerce care își transparentizează astfel performanța – ceea ce reprezintă un angajament crescut din partea noastră în fața clienților, a angajaților și investitorilor LIFE IS HARD”, spune Cătălin Șomfălean, co-fondator și acționarul majoritar Innobyte.

Pentru finalizarea procesului de achiziţie, vor avea loc în următoarele săptămâni demersurile legale care privesc:

  • înregistrarea la Registrul Comerțului (ONRC)
  • convocarea AGEA LIH, pentru aprobarea mecanismului de plată.

Tranzacția a fost facilitată de Ciprian Pasca și Vlad Pasca de la PASK Advisory, agenție de consultanță M&A focusată pe industria tech din România.

Citeşte şi Barentz vrea să preia NOACK & CO. Ce anunţ a făcut Consiliul Concurenţei?