Stiri: Companii

Proplast vrea sa preia grupul Omniform

Două companii de pază, amendate de Consiliul Concurenței

15.01.2020

Companii de pază amendate de Consiliul Concurenței. Consiliul Concurenţei a sancţionat cu 449.529 lei (94.240 euro) companiile Safety Securty SRL și Spartan Pază şi Protecţie SRL pentru trucarea unei licitații organizate de Regia Naţională a Pădurilor Romsilva RA, prin Direcția Silvică Hunedoara, în vederea atribuirii contractului: “Contract de prestare servicii de pază – DS Hunedoara 2017“.

Companii de pază amendate de Consiliul Concurenței. Schimb de informații sensibile

Autoritatea de concurenţă a constatat că, cele două companii s-au înțeles și, în urma unui schimb de informații sensibile, și-au coordonat comportamentul concurențial, astfel încât să nu se concureze în cadrul licitației.

Amenzile au fost aplicate astfel:

• Safety Security SRL: 396.608 lei

• Spartan pază şi Protecţie SRL: 52.921 lei

Companii de pază amendate de Consiliul Concurenței. Romsilva a sesizat autoritățile

Având suspiciuni referitoare la cele două companii, RA Romsilva a sesizat Autoritatea de Concurență, care a declanșat investigația în noiembrie 2017.

PotrivitLegii Concurenței, sunt interzise orice înţelegeri între companii ori practici concertate, care au ca obiect sau au ca efect împiedicarea, restrângerea sau denaturarea concurenţei pe piaţa românească sau pe o parte a acesteia, în special cele care stabilesc, direct sau indirect, preţuri de cumpărare ori de vânzare sau orice alte condiţii de tranzacţionare.

Citește și yeParking a primit o finanțare importantă. Cum funcționează prima aplicație de parksharing din România?