Stiri: Companii

Sustin educatia financiara in comunitatea mea

S-a lansat competiția „Susțin educația financiară în comunitatea mea”!

14.03.2019

Junior Achievement (JA) România, împreună cu Raiffeisen Bank, organizează a doua ediție a concursului „Susțin educația financiară în comunitatea mea”. Astfel, până pe 19 aprilie 2019, liceele din țara noastră pot participa la această competiție. Scopul concursului este de a încuraja includerea educației financiare în curriculumul școlar, folosindu-se resurse în format digital și interactiv.

Competiția Susțin educația financiară în comunitatea mea. Educație financiară

Competiția se adresează tuturor liceelor din România. Participarea presupune parcurgerea de către elevi a cursului online de educație financiară ABCdar bancar.

Cursul este dezvoltat prin intermediul platformei internaţionale LMS JA Inspire. Acesta facilitează o experiență de învățare individualizată – în ritm și cu grad de dificultate propriu. Folosind orice dispozitiv conectat la internet (telefon mobil, tabletă, calculator), elevii pot accesa module interactive care facilitează învățarea la clasă sau în afara ei:

  • conținuturi video
  • teme de documentare
  • simulări ale proceselor de economisire
  • quiz-uri

Competiția Susțin educația financiară în comunitatea mea. Finanțări de 3.000 de euro

În cadrul concursului, elevii pot obține finanțări de 3.000 de euro pentru dotarea și modernizarea spațiilor de învățare.

Peste 5.000 de elevi din 111 licee au luat parte la ediția-pilot care a avut loc în 2018. Câștigător a fost desemnat Colegiul Național de Informatică din Piatra-Neamț.

Competiția Susțin educația financiară în comunitatea mea. Ce spune câștigătorul de anul trecut?

”Competiția a creat posibilitatea ca sute de elevi să fie implicaţi în activități de educație financiară. Copiii care au participat la acest proiect vor continua procesul de informare și vor deveni adulți care vor lua decizii importante, în cunoștință de cauză. Educația financiară îi va ajuta să anticipeze anumite situații, să investească în mod inteligent, să economisească pentru pensie și, nu în ultimul rând, să crească nivelul de trai al lor și al comunității din care provin”, spune profesor Daniela Neamţu, director al Colegiului Național de Informatică Piatra-Neamţ”.

Regulamentul competiției și informații suplimentare despre program sunt disponibile pe https://jar.ro/ABCdarBancar.

Citește și Proteste medici 2019. Anunțul făcut de Sanitas și de Ministerul Sănătății