Stiri: Social

Conditii calatorie Grecia 2021

Condiţii călătorie Grecia 2021: Românii pot călători cu certificatul de vaccinare

23.04.2021

Condiţii călătorie Grecia 2021. Românii pot călători cu certificatul de vaccinare în Grecia. Iată noile măsuri anunţate de Guvernul elen. Din cauza situației epidemiologice actuale, autoritățile elene au anunțat prelungirea regimului de carantină totală (lockdown) pentru întreg teritoriul Republicii Elene până la data de 26.04.2021, noi măsuri urmând a fi anunțate în funcție de evoluțiile situației epidemiologice. Se mențin toate măsurile de prevenție și de izolare socială aflate în vigoare.

UPDATE: Grecia ridică de luni restricţiile de carantină pentru vizitatorii neinfectaţi cu COVID-19 din mai multe ţări, precum Rusia şi Austrialia, mărind excepţiile înainte de deschiderea oficială din data de 15 mai. Pe lângă Australia şi Rusia, Grecia va mai ridica restricţiile pentru vizitatorii din Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Thailanda, Rwanda şi Singapore, a anunţat Ministerul Turismului.

Condiţii călătorie Grecia 2021. Condiţii pentru români

În perioada 19.04.2021-26.04.2021, intrarea pe teritoriul Republicii Elene prin punctele de trecere a frontierei Promachonas și Nympheae se poate efectua în următoarele condiții (în intervalul orar 07:00-23:00):

 • prezentarea unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene, de un laborator atestat de autoritatea națională competentă; Certificatul cu rezultatul negativ al testării (redactat în limba engleză) trebuie să conțină numele, prenumele, numărul pașaportului sau cărții de identitate a persoanei testate;
 • prezentarea dovezii de efectuare a unui vaccin autorizat împotriva COVID-19, cu condiția să fi trecut minimum 14 zile de la rapel. Documentul care atestă efectuarea vaccinării trebuie redactat în limba engleză;
 • obținerea unui rezultat negativ la testarea rapidă pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 care se efectuează în punctul de trecere a frontierei terestre de către unitățile mobile ale Secretariatului General de Protecție Civilă şi ale Organizaţiei Naţionale de Sănătate Publică (EODY). Accesul va fi permis numai persoanelor care vor obţine un rezultat negativ al testului (rezultatul se eliberează pe loc);
 • prezentarea formularului PLF (Passenger Locator Form), cu cod QR, acesta fiind considerat un document necesar pentru intrarea pe teritoriul Republicii Elene, pe orice cale de acces (se completează pe pagina de internet http://travel.gov.gr).

Condiţii călătorie Grecia 2021. Autoizolare

Toate persoanele, cu excepția cetățenilor și persoanelor care au rezidența permanentă în statele membre ale Uniunii Europene, statele membre ale Acordului Schengen, Emiratele Arabe Unite, Israel, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Federația Rusă, Serbia, Statele Unite ale Americii, care intră pe teritoriul Republicii Elene (pe cale aeriană, rutieră sau maritimă), până la data de 26.04.2021, sunt supuse măsurii de autoizolare la locul de domiciliu/reședință pentru o perioadă de 7 zile.

Persoanele care sosesc în Republica Elenă pentru o ședere cu o durată mai mică de 7 zile și care nu sunt incluse în categoria menționată mai sus, trebuie să rămână în autoizolare pe întreaga perioadă în care se află pe teritoriul elen.

Condiţii călătorie Grecia 2021. Restricţii de circulaţie

 • Părăsirea domiciliului se va face cu transmiterea prealabilă a unui mesaj SMS la numărul de telefon 13033, respectiv: „2” – aprovizionare de la supermarket etc. (doar pentru un interval de timp de maxim 2 ore); „3” – deplasare la bancă, permisă numai în limitele municipiului sau la o distanță de până la 2 km distanță de reședință; „4” – asistență la domiciliu / persoane vârstnice: poliția va solicita informații suplimentare pentru a confirma motivul deplasării; „6” – exerciții fizice.
 • Deplasarea este permisă numai pe jos sau cu bicicleta și numai în perimetrul unității administrativ-teritoriale de reședință, fiind interzisă deplasarea cu autoturismul sau motocicleta.
 • Interzicerea circulației între județe (cu excepția situațiilor de urgență);
 • Interzicerea circulației pe timp de noapte în intervalul orar 05:00-18:00 (zile lucrătoare) și 06:00-21:00 (weekend), cu excepția persoanelor care se deplasează la serviciu ori pentru urgențe medicale.
 • Pentru zonele aflate sub cod roșu de alertă epidemiologică, restricția se aplică în intervalul orar 18:00-05:00 pe tot parcursul săptămânii (excepție fac regiunea Attica și Atena, unde măsura se aplică doar în weekend);
 • Magazinele de tip supermarket alimentar, farmaciile, spitalele și centrele de prim ajutor vor funcționa în baza unui program special care este actualizat în permanență;
 • Începând cu data de 20.03.2021, se redeschid saloanele de frizerie, manichiură, siturile arheologice și lăcașurile de cult;
 • Începând cu data de 05.04.2021 se redeschid magazinele retail (însă nu centrele comerciale tip mall-uri) cu utilizarea sistemelor „click in store”, respectiv „click away”.

Citeşte şi Zboruri Grecia 2021. Ce curse noi lansează Wizz Air?