Stiri: Sanatate

Conferinta Food Supplements in the EU 2019

Conferința Food Supplements in the EU 2019. Dr. Valeriu Curtui va participa la eveniment

11.06.2019

Conferința Food Supplements in the EU 2019. Dr. Valeriu Curtui, Coordonatorul Departamentului de Nutriţie al EFSA participă la Conferința Food Supplements in the EU. Evenimentul va avea loc miercuri, 12 iunie 2019.

Țara noastră deține președinția UE în acest an, iar tema suplimentelor alimentare este unul de maxim interes pentru Uniunea Europeană.

În acest context, PRISA și PRIAevents, organizează conferința Food Supplements in the European Union pe data de 12 iunie 2019, începând cu ora 8,30.

Conferința Food Supplements in the EU 2019. Subiectele dezbătute

În cadrul conferinței vor fi dezbătute subiecte actuale, de interes, alături de toți cei implicați, privind reglementarea suplimentelor alimentare și anume: utilizarea mențiunilor de sănătate aprobate de către Comisia Europeană pe baza avizului EFSA, atât în România cât și la nivel european; mențiunile de sănătate privind botanicele – status și utilizare pe etichetele și în comunicarea comercială a suplimentelor alimentare.

Conferința Food Supplements in the EU 2019. Alimente noi

Se vor dezbate, de asemenea, subiectul Alimente noi – status și implementare atât în România cât și în alte țări, prevum și statusul legii suplimentelor alimentare în Romania și armonizarea cu legislația europeană:

 • stabilirea dozelor maxime de vitamime și minerale utilizate în suplimente alimentare
 • armonizarea listei de botanice cu lista de BELFRIT și alte liste europene
 • recunoașterea mutuală privind domeniul suplimentelor alimentare în Romania ca membru al Uniunii Europene
 • ingrediente ce se regăsesc în medicamente și suplimente alimentare.

Conferința Food Supplements in the EU 2019. Dr. Valeru Curtui

Dr. Valeriu Curtui – coordonatorul departamentului de nutriţie al Autorității Europene pentru Siguranţă Alimentară (EFSA) participă la conferință. Astfel, participanții au ocazia unică să discute și să afle detalii extrem de importante pentru activitatea lor din prezentarea pe care a pregătit-o dl Dr. Curtui pentru acest eveniment important destinat reglementării suplimentelor alimentare.

De la eveniment nu vor lipsi reprezentanți ai companiilor farmaceutice, al celor care produc suplimente alimentare, reprezentanți ai autorităților europene, dar și reprezentanți ai Ministerului Sănătății, ai Senatului și Camerei Deputaților, europarlamentari, asociații ale pacienților, medici, farmaciști și asociații ale acestora, companii din zona de consultanță juridică, publicitate, reprezentanți din spitale de stat și private și reprezentanți ai mass mediei.

Conferința Food Supplements in the EU 2019. Informarea publicului

Sănătatea și informarea publicului despre beneficiile suplimentelor alimentare și despre dispozitivele medicale sunt extrem de importante, de aceea, în cadrul acestei dezbateri ne propunem sa analizam pașii făcuți de anul trecut până în prezent. Vom evidenția noi reglementări sau legislație nouă, pentru a semnala posibile abateri grave de la norme și pentru a putea informa cât mai bine pe actorii implicați în piața din România.

Conferința Food Supplements in the EU 2019. Lectorii invitați sunt:

 • Rodica NASSAR – Secretar de Stat, Ministerul Sănătății
 • Laszlo ATTILA – Președinte, Comisia pentru Sănătate, Senatul României
 • Dr. Gerald FLINTOACĂ-FILIP – Secretar General, PRISA
 • Dr. Valeriu CURTUI – Coordonatorul departamentului de nutriţie al Autorității Europene pentru Siguranţă Alimentară (EFSA)
 • Patrick COPPENS – Director Regulatory & Scientific Affairs, Food Supplements Europe (FSE)
 • Martina SIMOVA – Presedinte CASP (The Czech Association of Special Foods)
 • Dr. Gabriela GARBAN – CRSP, expert al INSP pentru suplimente alimentare și alimente cu adaos de vitamine, minerale și alte substanțe

Conferința va fi moderată de către Dr. Gerald FLINTOACĂ-FILIP – Secretar General, PRISA.

Mai multe informații despre agenda evenimentului PRIA Competition şi modalități de înscriere pentru participare puteți găsi pe https://priaevents.ro/conferinta-food-supplements-in-the-european-union-present-and-future-2019/.

Citește și Câte calorii are o bere? Anunțul făcut de Asociația Berarii României