Stiri: Companii

Conferinta PRIA Competition 2019

Conferința PRIA Competition 2019 are loc pe 21 februarie

22.01.2019

PRIAevents și Consiliul Concurenței anunță organizarea evenimentului PRIA Competition. Este vorba de cel mai important eveniment dedicat concurenței și mediului de business. Conferința va avea loc pe 21 februarie 2019 la hotel Sheraton, Sala Platinum.

Conferința PRIA Competition 2019. Președintele Consiliului Concurenței

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan CHIRIȚOIU, a acceptat invitația de a participa la conferință și de a dezbate cele mai importante teme legate de concurență, alături de lectori importanți din mediul de afaceri.

”Indiferent de domeniul în care activați, dacă doriți să vindeți sau să cumpărați o companie, trebuie să primiți avizul Consiliului Concurenței. Membrii unor asociații profesionale trebuie de asemenea să știe care sunt liniile care nu trebuie depășite când vine vorba despre concurență”, spun organizatorii evenimentului.

Conform acestora, fiecare manager trebuie să știe care sunt clauzele contractuale pe care să le includă în contracte sau sa le accepte de la parteneri astfel încât să nu încalce legea concurenței, să aibă grijă când stabilește prețul și să nu recurgă la concurență neloială.

Conferința PRIA Competition 2019. Un mediu concurențial sănătos

Concurența reprezintă un mecanism vital al economiei românești, Consiliul Concurenței având un rol foarte important pentru asigurarea unui mediu concurențial sănătos. Prin urmare, se încurajează eficiența şi inovația şi se reduc prețurile. De asemenea, companiile sunt încurajate să ofere consumatorilor bunuri şi servicii în termenii cei mai favorabili.

”Piețele nu funcționează întotdeauna eficient, făcând rău economiei, consumatorilor și societății. Atunci când se întâmplă așa, autoritățile de concurență verifică ce se întamplă în acele sectoare ca să înțeleagă dinamica concurenței în aceste sectoare, iar astfel pot să identifice motivele pentru funcționarea slabă a sectorului și să recomande diverse politici sau acțiuni pentru rezolvarea problemelor”, mai spun organizatorii PRIA Competition.

Conferința PRIA Competition 2019. Politici concurențiale

Din acest motiv, politicile concurențiale trebuie cunoscute și înțelese de către toți cei care sunt implicați în economie. Companiile trebuie să cunoască atât modalitățile prin care pot fi protejate de legislație în cazul în care devin victime ale unor practici anticoncurențiale, dar și care sunt sancțiunile pe care le pot primi dacă decid încălcarea normelor. Este foarte important să cunoască aceste reglementări atât mediul de afaceri, dar și persoanele fizice.

Conferința PRIA Competition 2019. Subiecte dezbătute

Printre subiectele importante care se vor dezbate la această ediție regăsim:

  • concurența și sectoarele cheie precum financiar – bancar, asigurări, retail, sănătate și farmaceutice, energie, turism, telecom, auto, mediu, juridic, agricultură, construcții și real estate, IT, industrie,
  • concurența pentru membrii asociațiilor patronale și profesionale;
  • concurența și achizițiile publice.

Anul acesta, PRIA Competition va răspunde la următoarele întrebări:

  • Ce trebuie să știe companiile pentru a evita amenzile Consiliului Concurenței?
  • Ce ar trebui să știe atunci când cumpără o companie? Atunci când stabilesc prețurile? Atunci când fuzionează cu o altă companie? Atunci când discută cu acele companii care fac parte din același segment de piață?
  • Ce trebuie să știe asociațiile pentru a evita amenzile Consiliului Concurenței?
  • Care sunt liniile pe care nu le pot depăși? Cum să evite problemele de concurență și antitrust? Ce pot stabili în cadrul adunărilor și grupurilor de lucru?
  • Concurenţa în sectoarele esențiale ale economiei românești : financiar – bancar, asigurări, retail, sănătate și farmaceutice, energie, turism, telecom, auto, mediu, juridic, agricultură, construcții și real estate, IT, industrie și nu numai.
  • Asociațiile profesionale și patronale și camerele de comerț – cum pot să nu depășescă limitele impuse de concurență și să nu le încalce?
  • Concurența și achizițiile publice. Care sunt barierele pe care nu trebuie să le treacă companiile care participă la licitații ? Câte companii pot participa? Pot licita împreună 2 sau mai multe companii?

Conferinţele PRIAevents aduc în atenție cele mai importante și mai actuale subiecte de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass – mediei.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA Competition şi modalități de înscriere pentru participare puteți găsi pe https://priaevents.ro/pria-competition-2019/.

Citește și Revin ninsorile! Atenționare meteo